Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Παρών ο Κασσελάκης, ραντεβού Φάμελλου με «87» και αιχμές Πολάκη

Παρών ο Κασσελάκης, ραντεβού Φάμελλου με «87» και αιχμές Πολάκη


Εβδομάδα εκκίνησης ξεκινά για την εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος οργανώνουν στην πλειοψηφία τους την προεκλογική στρατηγική και μαζί τα επιτελεία τους. Αν και η κομματική μηχανή δεν έχει ακόμη «ζεσταθεί», ωστόσο, τα πρώτα φίλια πυρά εκτοξεύτηκαν από την… Κρήτη, όπου ξεκίνησε χθες επισήμως τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος Πρόεδρος, Παύλος Πολάκης.

Πολάκης: «Δεν ήταν μόνο η δραματική δήλωση του Κατρούγκαλου»

Κινούμενος σε διπλή κατεύθυνση, αυτή του απολογισμού της μέχρι τώρα πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και της εκπομπής προγραμματικού λόγου, ο Βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε αφενός αυτοκριτικός και αφετέρου επικριτικός προς πρώην συντρόφους του, όχι όμως και προς τον Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μερίδιο των ευθυνών και παραιτήθηκε», ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αποστροφή του κ. Πολάκη πως «δεν ήταν μόνο η δραματική δήλωση του Κατρούγκαλου, ήταν όλο αυτό που είχε προηγηθεί», εξηγώντας την εκλογική συντριβή του 2023. Υπεραμυνόμενος του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός σχολίασε ακόμη πως «εμείς κυβερνήσαμε με ένα σκληρό καθεστώς επιτήρησης», αλλά, ωστόσο, «έπρεπε να προχωρήσουμε από τον Αύγουστο του 2018 σε διορθωτικά μέτρα», επαναφέροντας την κριτική του για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ, αλλά και την επιλογή του αντιπολιτευτικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4iy6m7yhoq1)

Όπως είπε, «άλλαξε η αντιπολιτευτική γραμμή και από το 32% πήγαμε στο 20%», συμπληρώνοντας πως με μια πιο ήπια αντιπολιτευτική γραμμή, που να μην θίγονται οι Κεντρώοι, «δεν πέφτει ο Μητσοτάκης». Αντίθετα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «έχτιζε κοινωνικές συμμαχίες με επιστρεπτέες και pass», ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε «Κολομβία των Βαλκανίων», λόγω της λειτουργίας «καρτέλ», όπως σημείωσε.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, «δεν ήταν καλό» σχολίασε ο Παύλος Πολάκης το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και πως «δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση επί της ουσίας», καθώς «όλα τα επισκίαζε η προσωπική του επιλογή, ο προσωπικός του πλούτος κτλ». Όσο για την επιλογή του να κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος, «κουράστηκα να κουβαλώ νερό σε ανθρώπους που αποδείχθηκαν πιο μέτριοι από μένα» τόνισε ο κ. Πολάκης, περιγράφοντας ένα πλέγμα έξι προγραμματικών αξόνων του προγράμματός του, ώστε «να μην αναπαράγεται η χρεοκοπία». Οι 6 άξονες:

1. Σταδιακή Κατάργηση μέρους των Μνημονιακών Νόμωνκαι μέρους των νόμων Μητσοτάκη

2. Δικαιοσύνη/Διαφάνεια

3. Κράτος/Τοπική Αυτοδιοίκηση

4. Κοινωνικό Κράτος

5. Νέο παραγωγικό μοντέλο

6. Εξωτερική Πολιτική

Η «βίαιη ωρίμανση» Κασσελάκη

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δηλώσει παρών στην κούρσα της προεδρικής εκλογής και ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πυκνώνει τις τελευταίες ημέρες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περιόδευσε στην Αρτέμιδα, ενώ με άρθρο – παρέμβασή του στην εφημερίδα «Documento» υπεραμύνθηκε των επιλογών του στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του, μνημονεύοντας αρκετές φορές και τον Αλέξη Τσίπρα. Επιχειρώντας μια ιστορική διαδρομή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς την εξουσία και σε λογοτεχνίζον ύφος, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε για τον εαυτό του πως «όταν σε έναν νέο πολιτικό συμβεί ένα καθοριστικό γεγονός σαν αυτό που συνέβη σε εμένα στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, επέρχεται μια απότομη αλλαγή. Μια βίαιη ωρίμανση», θέλοντας να εμφανιστεί πιο έτοιμος για την εκ νέου διεκδίκηση της Προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο άρθρο του, ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «από αυτήν τη μάχη δεν μπορώ να λείπω. “Ως στρατηγός;”, είναι η δημοσιογραφική ερώτηση των ημερών. Κι όσοι ρωτούν, ξεχνούν ότι η μεγαλύτερη τιμή είναι να είσαι στρατιώτης μέσα σε έναν κόσμο που αγωνίζεται για να κάνει τη ζωή του καλύτερη», προαναγγέλοντας για άλλη μια φορά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.

Συνάντηση Φάμελλου – «87»

Σε οργανωτικό «πυρετό» βρίσκεται και το επιτελείο του Σωκράτη Φάμελλου, ενώ εκκρεμεί η συνάντησή του εντός της εβδομάδας με αντιπροσωπεία των «87», μετά την πολύωρη σύσκεψη των τελευταίων την περασμένη Παρασκευή. Η συνάντηση αποβλέπει στην επεξεργασία ενός πολιτικού πλαισίου, που θα άνοιγε το δρόμο για την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Φάμελλου από ένα από τα μεγαλύτερα εσωκομματικά μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον προηγουμένως συμφωνηθούν το προγραμματικό πλαίσιο, αλλά και η πολιτική στόχευση του υποψήφιου Προέδρου, με ζητούμενο και την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην επιστροφή μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο κ. Φάμελλος υπηρέτησε επί μήνες ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεργαζόμενος στενά με τον Στέφανο Κασσελάκη παραμένει ως διαρκές κράτημα για μια ομάδα των «87», προκειμένου να εκδηλωθούν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Από πλευράς του, ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκίνησε τις περιοδείες του από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών εκλεγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ μετέβη στη Λάρισα στο γάμο του Παναγιώτη Καλογιάννη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον νομό, εντείνοντας την παρουσία του στα συριζαϊκά δρώμενα. «Η αξιοπιστία και η συνέπεια αποτελούν καθοριστικά στοιχεία για τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτά απαιτούν οι πολίτες, αυτά έχουν τρωθεί από τις επιλογές του πρώην προέδρου, αυτά πρέπει να αποκαταστήσουμε άμεσα. Ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές οι επιλογές του οδήγησαν σε ταχεία συρρίκνωση και απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Έπρεπε, να δράσουμε για να στηρίξουμε το σπίτι μας. Όταν κινδυνεύει το σπίτι μας δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές», τόνισε για την υποψηφιότητά του στην «Καθημερινή», ενώ εμφανίστηκε θετικός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας, όπως και ο Παύλος Πολάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι σαν άρρωστος, δεν θέλει να πάει σχολείο», λέει ο πατέρας που κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του



Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού – Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί



Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...

Οικονομία

Συνολικά 78.233.767 ευρώ θα καταβληθούν σε 84.574 δικαιούχους, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ...

Κόσμος

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί η...

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...