Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακό Βυζαντινό | cantina.protothema.gr

Παραδοσιακό Βυζαντινό | cantina.protothema.gr


Τι γεύση έχουν τα γιορτινά τραπέζια μας; Αυτήν της αγάπης και της μνήμης. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα παραδοσιακό γλυκό για να υποδεχθούμε τους φίλους

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τη μαστίχα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα στην πιο χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Πρέπει να είναι πιο σφιχτό από μίγμα κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40΄.

Για το σιρόπι: Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 5΄ και αποσύρουμε. Όταν βγει το γλυκό, το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μπολ μισό λίτρο από το γάλα για να διαλύσουμε εκεί το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε κατσαρόλα. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα το μίγμα κορν φλάουρ – γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή ανακατεύοντας πού και πού να μην πιάσει πέτσα.
Απλώνουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω στο χλιαρό παντεσπάνι. Κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε κανέλα και σερβίρουμε.

Συνταγή—ΜΆΡΩ ΔΙΑΚΆΤΟΥ Styling —ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPhy

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τη μαστίχα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα στην πιο χαμηλή ταχύτητα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Πρέπει να είναι πιο σφιχτό από μίγμα κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40΄.

Βήμα 3

Για το σιρόπι: Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 5΄ και αποσύρουμε. Όταν βγει το γλυκό, το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μπολ μισό λίτρο από το γάλα για να διαλύσουμε εκεί το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε κατσαρόλα. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα το μίγμα κορν φλάουρ – γάλα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή ανακατεύοντας πού και πού να μην πιάσει πέτσα.
Απλώνουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω στο χλιαρό παντεσπάνι. Κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε κανέλα και σερβίρουμε.

Συνταγή—ΜΆΡΩ ΔΙΑΚΆΤΟΥ Styling —ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPhy

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα που κυνηγούσαν χωρίς άδεια και είχαν σκοτώσει δύο ζαρκάδια συνέλαβε σε καταφύγιο άγριας ζωής του Δήμου Σιντικής Σερρών κλιμάκιο της θηροφυλακής της...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο γνωστός ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου μοιράστηκε τις σκέψεις του για θέματα που αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Sponsored content Η INALAN συστάθηκε το 2014 και ήταν πρώτη εταιρία στην Αθήνα που ανέπτυξε τις υποδομές fiber to the home, δηλαδή ανεξάρτητο δίκτυο...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Ιωάννα Τούνη δηλώνει, για άλλη μια φορά, ταλαιπωρημένη και εκνευρισμένη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αφού την ενημέρωσαν ότι ακυρώθηκε η πτήση της από...