Τι γεύση έχουν τα γιορτινά τραπέζια μας; Αυτήν της αγάπης και της μνήμης. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα παραδοσιακό γλυκό για να υποδεχθούμε τους φίλους
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τη μαστίχα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Πρέπει να είναι πιο σφιχτό από μίγμα κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40΄.
Βήμα 3
Για το σιρόπι: Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 5΄ και αποσύρουμε. Όταν βγει το γλυκό, το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4
Για την κρέμα: Βάζουμε σε μπολ μισό λίτρο από το γάλα για να διαλύσουμε εκεί το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε κατσαρόλα. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα το μίγμα κορν φλάουρ – γάλα.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή ανακατεύοντας πού και πού να μην πιάσει πέτσα.
Απλώνουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω στο χλιαρό παντεσπάνι. Κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε κανέλα και σερβίρουμε.
Συνταγή—ΜΆΡΩ ΔΙΑΚΆΤΟΥ Styling —ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPhy
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!