Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Παράταση κυβερνητικού αδιεξόδου για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία

Παράταση κυβερνητικού αδιεξόδου για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία


Πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα προοδευτικά κόμματα, καθώς η εκλεκτή για την πρωθυπουργία δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Μετώπου.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας και στη Γαλλία το πολιτικό σκηνικό «φλέγεται», καθώς το Νέο Λαϊκό Μέτωπο που κατέκτησε τη νίκη στις εκλογές δεν έχει μπορέσει να βρει το πρόσωπο που θα προτείνει για την πρωθυπουργία.

Μετά από ημέρες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων το μπλοκ κατέληξε εν μέρει στο πρόσωπο της 73χρονης Ουγκέτ Μπελό, κυβερνήτριας της γαλλικής Ρεουνιόν, πρώην βουλεύτριας του κομμουνιστικού κόμματος.

Την Μπελό πρότεινε η γαλλική Αριστερά ως συμβιβαστική λύση, όμως οι Σοσιαλιστές εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για την υποψηφιότητά της.

Σήμερα η 73χρονη έβαλε τέλος στις συζητήσεις ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία, καθώς το πρόσωπό της δεν έχει ευρεία υποστήριξη.

Στο μήνυμά της τόνισε ότι ελπίζει σε μια άμεση συμφωνία εντός του Νέου Λαϊκού Μετώπου για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο Φαμπιάν Ρουσέλ, επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος, κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων του συνασπισμού σε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Στο προεδρικό στρατόπεδο, πάντως, τηρούν στάση αναμονής, με τον Εμανουέλ Μακρόν να έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κυβερνητικό ρόλο ούτε για την Ανυπότακτη Γαλλία ούτε για τον Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, και ειδικότερα στις 16 Ιουλίου ο Γκαμπριέλ Ατάλ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την παραίτησή του στον πρόεδρο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Μακρόν θα μπορούσε να την κάνει δεκτή αυτή τη φορά. Ανοιχτό, όμως, παραμένει το ενδεχόμενο να του ζητήσει να παρατείνει την προσωρινή του θητεία τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...