Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τερίμ κόντρα στην Λαμία

Παναθηναϊκός: Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τερίμ κόντρα στην Λαμία


Οι σκέψεις του Φατίχ Τερίμ για την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στην Λαμία και η επιλογή μεταξύ δύο προσώπων που θα καθορίσει την διάταξη που θα χρησιμοποιήσει.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα την Λαμία (17:00 – Cosmote Sport 1) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 5η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Superleague έχοντας αφήσει πίσω το πολύ δύσκολο πρώτο κομμάτι του προγράμματός του.

Οι «πράσινοι» έχουν τώρα μπροστά τους δύο παιχνίδια με την Λαμία στα οποία θέλουν να πάρουν τους έξι βαθμούς και εάν είναι δυνατόν να «αποσυμπιέσουν» και κάποιους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές τους ενόψει του μεγάλου εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ που ακολουθεί την 7η αγωνιστική και έρχεται μόλις τρεις μέρες μετά τον δεύτερο αγώνα με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Το «τριφύλλι» είναι ένας από τους δύο διεκδικητές του τίτλου (ο άλλος είναι ο Ολυμπιακός που έχασε στην Λαμία με 1-0 στην κανονική διάρκεια) που ένιωσαν από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η Λαμία, αν την υποτιμήσεις, αφού στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας έμεινε στο 2-2 κι ενώ εκείνη αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 39ο λεπτό.

Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που την περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να κερδίσει στην έδρα της τον Βόλο, που είχε τότε τον ρόλο της φετινής Λαμίας.

Όλα αυτά τα παθήματα πρέπει να γίνουν και μαθήματα για τον οργανισμό των «πρασίνων» που ξέρει ότι δύο νίκες κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, εκτός ότι είναι επιβεβλημένες, μπορούν να τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση, ανάλογα και τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Το δίλημμα του Τερίμ και τα… σημάδια της αποστολής που έβγαλε

Ο Φατίχ Τερίμ δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση για ροτέισον σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι, ειδικά από την στιγμή που έχουν μεσολαβήσει και επτά μέρες από το προηγούμενο ματς με τον Άρη.

Ο Τούρκος τεχνικός είναι ανάμεσα σε δύο επιλογές. Είτε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον κλασικό του σχηματισμό είτε να δοκιμάσει εκ νέου (το είχε κάνει στο ματς με τον ΠΑΟΚ) την διάταξη με τους δύο φορ (έδωσε και τη λύση ουσιαστικά στο παιχνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη) από το ξεκίνημα.

Στην πρώτη περίπτωση θα δούμε τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Γεντβάι και Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας, τον Κώτσιρα δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά. Στο κέντρο θα βρεθούν οι Αράο, Τσέριν και Μπακασέτας. Στα πλάγια της επίθεσης οι Παλάσιος και Μπερνάρντ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Πάμε στην δεύτερη περίπτωση τώρα, που φαίνεται και η πιο πιθανή εξαιτίας και της αποστολής που έβγαλε ο προπονητής των «πρασίνων». Και εξηγούμαστε.

Πέρα από τους τέσσερις ανέτοιμους ποδοσφαιριστές και τα κλασσικά… κοψίματα των Ούγκο και Αϊτόρ, έμειναν εκτός και οι Μαντσίνι και Ρούμπεν. Η μη συμμετοχή του Αργεντινού στην αποστολή σημαίνει πως η ομάδα πηγαίνει στο σημερινό ματς έχοντας τέσσερις εξτρέμ (Μπερνάρντ, Παλάσιος, Βέρμπιτς και Λημνιό), όταν συνήθως παίρνει πέντε (αν είναι πάντα όλοι διαθέσιμοι), όταν πρόκειται να αγωνιστεί με την κλασσική της διάταξη. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά ματς παίζοντας με δύο επιθετικούς.

Στο σενάριο αυτό, λοιπόν, θα γίνει μόλις μία αλλαγή προσώπων, που θα σημάνει κιόλας την αλλαγή του σχηματισμού. Ο Ντραγκόφσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Γεντβάι, Ακαϊντίν, Κώτσιρας και Χουάνκαρ θα είναι η τετράδα της άμυνας, στο κέντρο θα βρίσκονται οι Αράο, Τσέριν, Μπερνάρντ και Μπακασέτας και μπροστά οι Σπόραρ και Ιωαννίδης.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ διπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 226 νεκρούς, ενώ άλλοι...

Αυτοκίνητο

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση Επίπεδα καταπράσινα λιβάδια, μεσαιωνικά κάστρα και μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη χωρίζουν την QJMOTOR SRT 800X από τον Παράδεισο και...

Ελλάδα

Σε αλλαγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφης σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σκιά της...

Ελλάδα

Με μία τρυφερή φωτογραφία διάλεξε να στείλει στα social media το «τελευταίο αντίο» στον πατέρα της, Ντίνο Καρύδη, που έφυγε από τη ζωή την...