ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. κρύο νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
1 χαλλούμι (200 γρ.) ζερζέκκις
1/2 ανθοτυρο (200 γρ.) ζερζέκκις
1/2 φέτα (100 γρ.) ζερζέκκις
1 μικρό αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό.
Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σαν μπάλες.
Ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας τη ζύμη και τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά από το μείγμα με τα τυριά και κλείνουμε.
Με τον πλάστη ανοίγουμε ώστε να γίνει μια λεπτή, στρογγυλή πίτα.
Ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!