Συνταγή για νηστίσιμη πίτα με τη φασολάδα που μας περίσσεψε, με σπιτικό τραγανό φύλλο για μικρούς και μεγάλους. Μία μαμαδίστικη πίτα που είναι πολύ χορταστική και νόστιμη από τη φίλη μας Klodjanna Shehi.
Λεμονάτη φασολάδα χωρίς λάδι
Η φασολάδα είναι υπέροχη, αλλά δεν είναι και για κάθε μέρα. Κι αν έχουμε φτιάξει πολλή φασολάδα και την βαρεθήκαμε, δεν χρειάζεται να την έχουμε μία εβδομάδα στο ψυγείο ή να πιάνει χώρο στη κατάψυξη. Μπορούμε να φτιάξουμε μία φασουλόπιτα, με σπιτικό φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πίτα με τα φασόλια που περίσσεψαν:
Εκτέλεση για τη πίτα με τα φασόλια που περίσσεψαν
Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χωριάτικο αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ξεκινάμε να προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω νεράκι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα το μοιράζουμε σε δύο μπάλες. Φτιάχνουμε 10 φύλλα και τα ψήνουμε στο φούρνο. Τα μισά θα τα χρησιμοποιήσουμε για τη φασουλόπιτα, τα άλλα για άλλες παρασκευές.
Στρώνουμε λοιπόν στο ταψί δύο φύλλα φρέσκα, καλά λαδωμένα και μετά βάζουμε εναλλάξ φασολάδα που μας περίσσεψε, ένα ψημένο και σπασμένο φύλλο, λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 5 φορές.
Αλάδωτη τορτίγια με φασολια και αβοκάντο
Κλείνουμε με ένα διπλό φύλλο, δηλαδή δύο μπαλάκια που τα ανοίξουμε σαν ένα φύλλο. Διπλώνουμε τις άκρες, λαδώνουμε καλά, βρέχουμε με λίγο νερό, τρυπάμε με πιρούνι παντού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!