Υλικά
250 γρ. πέννες ή πεννίνε «Μιτσίδης»
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδα, ψιλοκομμένα
400 γρ. διάφορα μανιτάρια όπως πορτομπέλο, όυστερ και λευκά, σε φέτες
60 ml κουμανταρία ή port wine
60 ml κόκκινο κρασί
60 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μαϊντανέ, ψιλοκομμένο
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αλλά φυλάτε 1 φλιτζάνι περίπου από το νερό τους.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σοτάρετε να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια. Ανακατεύετε και αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέστε αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Περιχύνετε με την κουμανταρία και κρασί. Αφήνετε να πάρουν μια βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα μακαρόνια, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και η σος να δέσει. Προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια αν δείτε ότι το φαγητό είναι στεγνό.
Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!