Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην πιο δυνατός άνδρας της Βρετανίας και ρέκορντμαν στη σφαιροβολία

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην πιο δυνατός άνδρας της Βρετανίας και ρέκορντμαν στη σφαιροβολία


Ο Τζεφ Κέιπς, ο Βρετανός κάτοχος του ρεκόρ σφαιροβολίας και δύο φορές ο ισχυρότερος άνδρας του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Ο Κέιπς αγωνίστηκε για τη Μεγάλη Βρετανία στη σφαιροβολία σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε δύο τίτλους στην Κοινοπολιτεία και κέρδισε δύο φορές τον διαγωνισμό World’s Strongest Man. Έσπασε το ρεκόρ σφαιροβολίας με απόσταση 21,68 μ. το 1980.

Η British Athletics δήλωσε στο X ότι «με λύπη άκουσε την είδηση» του θανάτου του, και μια δήλωση της οικογένειάς του ανέφερε: «Η οικογένεια του Τζέφρι Κέιπς ανακοινώνει τον θλιβερό θάνατό του σήμερα, 23 Οκτωβρίου».

«Ο καλύτερος σφαιροβόλος της Βρετανίας και δύο φορές ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου»

Η Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό Τέσα Σάντερσον δήλωσε: «Χριστέ μου, μόλις έμαθα τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του. Ο Τζεφ ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον στίβο της Μεγάλης Βρετανίας και τεράστια διασκέδαση στην ομάδα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας γίγαντας αθλητής RIP Geoff Capes».

Ποιος ήταν ο Τζεφ Κέιπς

Γεννημένος στο Λίνκολνσαϊρ, ο Capes ήταν λίγο πάνω από 1,80 μ. και ζύγιζε 170 κιλά στην καλύτερη κατάστασή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Κέρδισε τον τίτλο του ισχυρότερου άνδρα του κόσμου το 1983 και το 1985.

Μετά τις επιτυχίες του, αναγνωρίστηκε στο The World’s Strongest Man Hall of Fame και στο England Athletics Hall of Fame.

Μετά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό αθλητισμό, ο Κέιπς συνέχισε να ασχολείται ως διαιτητής, διοργανωτής εκδηλώσεων και προπονητής.

Εκτός από τον αθλητισμό, είχε μεγάλη επιτυχία στην εκτροφή Μπατζεριγκάρ, και έγινε πρόεδρος του Budgerigar Society το 2008.

Ο Κέιπς ζούσε στο Stoke Rochford, κοντά στο Grantham, και είχε δύο παιδιά -τα οποία ήταν επίσης εθνικοί πρωταθλητές στη σφαιροβολία- και τέσσερα εγγόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύγισε η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου: Με σκότωσε που δεν ήταν εδώ για να μάθει για τους Παραολυμπιακούς

Η 66χρονη Μαντόνα τρώει ημίγυμνη και ανεβάζει τις φωτογραφίες στο Instagram

Τέτοιες ανατροπές μόνο η Ρεάλ, 5-2 από 0-2 τη Ντόρτμουντ – Μόνη πρώτη η Άστον Βίλα, την έκπληξη η Στουτγάρδη – Δείτε τα 27 γκολ της βραδιάς



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...

Οικονομία

Τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν, όπως επίσης και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού όπως χλωρίνες περιλαμβάνει...

Οικονομία

Στη διπλή τιμή από την τρέχουσα της αγοράς θα χρεώνεται η ηλεκτρική ενέργεια που εντοπίζεται πως έχει κλαπεί. Παράλληλα όσοι διαπράττουν ρευματοκλοπές θα πληρώνουν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 ολοκληρώθηκε συναρπαστικά στην Τελετή Απονομής Βραβείων, που φιλοξενήθηκε στο διάσημο Museos de la Atalaya στη...