Το πρώτο μάθημα live του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου ήταν Ιστορία με καθηγήτρια την κ. Ευαγγελία Μπινιώρη ενώ υπήρχε υποστήριξη και από τη διερμηνέα νοηματικής κ. Νεφέλη Ράντου, καθώς υπάρχει βιντεοσκόπηση προκειμένου η νέα υπηρεσία να είναι προσβάσιμη στα παιδιά με προβλήματα ακοής.
Το Ψηφιακό Φροντιστήριο, αποτελεί μία καινοτομία και βρίσκεται μεταξύ των 11 αλλαγών, που εισήχθησαν φέτος στην παιδεία. Ξεκίνησε με ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα από 79 καθηγητές και απευθύνεται σε μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Εφόσον ολοκληρωθεί, θα διδάσκονται 45 μαθήματα μέσω σύγχρονης (live) τηλεκπαίδευσης. Στη live εκδοχή των παραδόσεων, οι μαθητές, θα μπορούν να θέτουν ερωτήματα στους καθηγητές.
Παράλληλα, θα υπάρχει ασύγχρονη (on-demand) διδασκαλία, η οποία θα περιλαμβάνει 2.500 συνολικά μαγνητοσκοπημένα βίντεο με παραδόσεις εκπαιδευτικών. Οι βιντεοσκοπημένες παραδόσεις θα αφορούν το σύνολο της διδακτέας ύλης για 49 μαθήματα, από την Ε΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου. Στην παρούσα φάση, καλύπτεται το σύνολο της ύλης για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε διεξοδικά για τη λειτουργία και τις προοπτικές του Ψηφιακού Φροντιστηρίου ενώ παρακολούθησε το πρώτο μάθημα, το οποίο ήταν σχετικό με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μετά την επανάσταση.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το ζωντανό ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου είναι μία σημαντική καινοτομία, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να δώσει σε μαθητές απομονωμένων χωριών, νησιών της πατρίδας μας που μπορεί να έχουν δυσκολία σε πρόσβαση σε κάποια συμπληρωματική παροχή παιδείας, να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό συμπληρωματικό μάθημα, το οποίο θα γίνεται, όπως είπες, από αποσπασμένους καθηγητές και αποσπασμένες καθηγήτριες. Θα παρέχεται δωρεάν, θα υπάρχει η δυνατότητα της υποστήριξης από τη νοηματική και θα αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας».
Αφού συνεχάρη, επίσης, τους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό έργο που προσφέρουν, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι μαθητές που θα ξεκινήσουν να παρακολουθούν τις δωρεάν παραδόσεις, θα εκτιμήσουν και θα αξιοποιήσουν το πολύτιμο αυτό υλικό που τους προσφέρεται.
Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέλυσε το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του Ψηφιακού Φροντιστηρίου ενώ υπογράμμισε ότι έχει ήδη καταγραφεί μεγάλο ενδιαφέρον στον ιστότοπο της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Όπως είπε: «να τονίσω ότι έχει πολλές καινοτομίες το ψηφιακό φροντιστήριο, ανάμεσά τους το ότι θα έχουμε ζωντανά νοηματική, θα μπει και υποτιτλισμός. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική υπηρεσία, την οποία περιμένουμε να αγκαλιάσουν όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου».
Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι τις 20/9, ισχύουν τα ακόλουθα:
Τετάρτη 18/9
Βασιλική Χρυσοστομίδου
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!