ΥΛΙΚΑ
4 ασπράδια µεγάλων αβγών
1 φλ. ζάχαρη
¼ κουταλάκι κρεµοτάρταρο (Cream of Tartar)
1 κουταλάκι βανίλια
Για τη γέµιση:
1 φλ. κρέµα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι βανίλια
Φρέσκα κεράσια (2 φλ. περίπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 150°C. Σχεδιάζετε µε στυλό ένα κύκλο διαµέτρου 25 εκατοστών πάνω σε ένα κοµµάτι αντικολλητική λαδόκολλα και τη βάζετε ανάποδα πάνω στο ταψί του φούρνου.
Σε ένα µεγάλο, πεντακάθαρο µπολ, χτυπάτε µε το µίξερ, σε µέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια µε το κρεµοτάρταρο, µέχρι να αφρίσουν καλά. Ύστερα, προσθέτετε κουταλιά- κουταλιά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπηµα σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να γίνει µια σφικτή, γυαλιστερή µαρέγκα. Χτυπάτε µέσα τη βανίλια.
Βάζετε µε το κουτάλι τη µαρέγκα στο εσωτερικό του χναριού του κύκλου πάνω στη λαδόκολλα, υψώνοντας τις άκρες για να µοιάζει µε φωλιά. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και χαµηλώνετε αµέσως τη θερµοκρασία του στους 120°C. Ψήνετε τη µαρέγκα για 50-60 λεπτά, µέχρι να πήξει καλά και να τη νιώθετε στεγνή στο άγγιγµα (το εσωτερικό της θα είναι ακόµα λίγο µαλακό). Τη βγάζετε από το φούρνο και τη βάζετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 1 ώρα (πρέπει να κρυώσει εντελώς). Αφαιρείτε προσεχτικά τη λαδόκολλα και τη βάζετε πάνω σε πιατέλα.
Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µε τη βανίλια και την ζάχαρη άχνη µέχρι να γίνει σαντιγί. Γεµίζετε την «Πάβλοβα» µε τη σαντιγί, τη γαρνίρετε µε τα κεράσια και την κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τη σερβίρετε.
Σηµείωση: Αν θέλετε να φτιάξετε από πριν το γλυκό, ετοιµάζετε τη µαρέγκα και την κρατάτε κλεισµένη σε χάρτινο κουτί. Αν τη γεµίσετε µε σαντιγί κρατά µάξιµουµ για 4 ώρες στο ψυγείο, όχι περισσότερο, γιατί θα µαλακώσει η µαρέγκα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!