Βέβαια η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμη, παρόλο που από τους πρωτεργάτες του… κινήματος έχουν απομείνει μόνο Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κι αυτό φρόντισε να υπενθυμίσει ο Μπερντ Ράιχαρντ, διευθύνων σύμβουλος της Α22 της εταιρίας που προσπαθεί να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.
«Δεν νομίζω ότι το σημερινό ποδόσφαιρο φροντίζει τους φιλάθλους, πιστεύουμε ότι οι οπαδοί πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Δεν νομίζω ότι δίνεται η δέουσα προσοχή στους φιλάθλους, οι αγώνες συχνά δεν είναι τόσο συναρπαστικοί όσο θα έπρεπε και δεν τραβούν την προσοχή. Σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, η πρόσβαση στην ποδοσφαιρική βιομηχανία έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκη και από οικονομική άποψη».
Αυτά ήταν τα λόγια του Γερμανού CEO της A22, σε ομιλία του σε πάνελ κατά τη διάρκεια του Social Football Summit, εκδήλωσης που φιλόξενείται στο Ολίμπικο της Ρώμης.
Ο Ράιχαρντ δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι η ECL αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου και το δικό της προϊόν θα είναι πολύ πιο προσιτό λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Απαιτούνται υπερβολικά ακριβά έξοδα για να ακολουθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα και το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ ακριβό για τους φιλάθλους. Σε οικονομικούς όρους, οι οπαδοί πληρώνουν όλο και περισσότερα και όλα αυτά κάνουν τους οπαδούς να απομακρύνονται από τον αθλητισμό επειδή υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές που τους προσελκύουν ή πρέπει να αγκαλιάσουν εναλλακτικές όπως η πειρατεία, που υπήρχε στον κινηματογράφο και τη μουσική και τώρα είναι ισχύει και στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είναι εύκολα προσβάσιμες και οικονομικές λύσεις, αλλά θέλουμε να προσφέρουμε μια δωρεάν πλατφόρμα για τους οπαδούς, καθώς και να προσθέσουμε μια premium συνδρομή για να έχουν άμεση επαφή με την αγαπημένη σας ομάδα.
Το να φέρουμε τους φιλάθλους πιο κοντά στον σύλλογο μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τα έσοδα γιατί θα αυξήσει το εμπορικό σκέλος και τα έσοδα από τους χορηγούς. Είδαμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις θρησκεία και σύντροφο, για έναν οπαδό είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει την αγαπημένη του ομάδα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την πίστη. Η εφαρμογή μας θα προωθούσε την ενασχόληση με αυτό το άθλημα, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν όλο το περιεχόμενο και να δουν όλους τους αγώνες, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τους παίκτες. Είναι ένα app που υπάρχει ήδη και είναι ένας τρόπος να κρατάς το ποδόσφαιρο ενημερωμένο με την τεχνολογία».
Ερωτηθείς για το νέο format του Champions League δεν έδειξε να το εκτιμά και πάρα πολύ…
«Η νέα φόρμουλα δεν αρέσει τους οπαδούς και ούτε εμένα μου αρέσει. Εάν κάθε σύλλογος παίζει με ασύνδετο τρόπο σε σύγκριση με άλλους συλλόγους, χωρίς να αντιμετωπίζει τους ίδιους αντιπάλους και στη συνέχεια βρεθεί σε μια ενιαία κατάταξη, δεν λειτουργεί. Λείπει η έννοια των εντός και εκτός έδρας αγώνων, δημιουργεί ακόμη πιο ασύνδετα παιχνίδια μεταξύ τους. Σύμφωνα με την UEFA, χρειάζονται 6, 7 βαθμοί για να προχωρήσει μία ομάδα στην επόμενη φάση, αλλά ίσως αυτή είναι η πιο δύσκολη πτυχή για να κατανοήσουν οι οπαδοί. Οι σύλλογοι πρέπει να αποφασίσουν την καταλληλότερη αγωνιστική φόρμουλα, δεν πρέπει να την επιβάλει κάποιος».
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο μέλλον της European Super League λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μας επέτρεψε να κατανοήσουμε καλύτερα την πρωτοβουλία μας, η πρόταση μιλά για τη μορφή της πρωτοβουλίας μας, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη για να αλλάξει η σημερινή δομή του διεθνούς ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να γίνουν πιο παγκόσμιοι, μια διοργάνωση που διαχειρίζονται απευθείας οι σύλλογοι θα μπορούσε να βοηθήσει από αυτή την άποψη. Η απόφαση σημαίνει ότι οι σύλλογοι δεν χρειάζεται πλέον να φοβούνται τις ποινές. Υπάρχουν ακόμη σύλλογοι που σκέφτονται μια μονοπωλιακή ιδέα του ποδοσφαίρου και δεν μπορούν να αγκαλιάσουν αυτές τις νέες προτάσεις. Ακόμα κι αν η θέση τους είναι αντίθετη, πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουν το δικαίωμα να μάθουν ποια είναι η πρότασή μας».
Ειδήσεις σήμερα:
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!