Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πια να τρομοκρατεί τον κόσμο»

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πια να τρομοκρατεί τον κόσμο»


Τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί του Σαββάτου.

Με μια λιτή ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Twitter, οι IDF ανέφεραν πως «ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αναφορές, στην ίδια επίθεση στην Βηρυτό σκοτώθηκαν ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης, Αλί Κάρτσι, καθώς και ο διοικητής της Δύναμης Κουντς στη Συρία και τον Λίβανο, Νιλ Φαρουσιάν.

Η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ακριβείς πληροφορίες από την πτέρυγα πληροφοριών και το αμυντικό σύστημα. Το αρχηγείο βρισκόταν υπόγεια, κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, αναφέρει η Jerusalem Post.

Ισραήλ: «Θα φτάσουμε σε όποιον απειλεί τους πολίτες μας»

«Το χτύπημα διεξήχθη ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», λέει ο στρατός.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι μετά τη δολοφονία του αρχηγού της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ θα φτάσει σε οποιονδήποτε απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της.

«Δεν είναι το τέλος των εργαλείων στην εργαλειοθήκη. Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, θα ξέρουμε πώς να τους φτάσουμε», ανέφερε.

«Κατά τη διάρκεια της 32χρονης βασιλείας του Χασάν Νασράλα ως Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», ανέφερε η δήλωση.

«Ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο στις οποίες δολοφονήθηκαν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων. Ο Νασράλα ήταν ο κεντρικός λήπτης αποφάσεων και ο στρατηγικός ηγέτης της οργάνωσης».

Πληροφορίες πως σκοτώθηκε είναι και η κόρη του Νασράλα, Ζεϊνάμπ

Το Channel 12 μετέδωσε επίσης ότι η Ζεϊνάμπ Νασράλα, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, φέρεται να σκοτώθηκε στην επιδρομή, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τη Χεζμπολάχ ή τις λιβανικές αρχές.

Ισραηλινός αξιωματούχος είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα στους Times of Israel ότι το χτύπημα στη Βηρυτό είχε στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ. «Είναι πολύ δύσκολο να τον φανταστείς να βγαίνει ζωντανός από μια τέτοια επίθεση».

Ο Άμος Γιαντλίν, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραηλινού στρατού, είχε πει επίσης ότι η επίθεση στη Βηρυτό δεν θα είχε εγκριθεί αν δεν υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βρισκόταν στη στοχευμένη περιοχή.

 



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Εκεί που νομίζαμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πολυπληθής, ένας άλλος παίκτης θέλει να μπει στο παιχνίδι....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τα τελευταία χρόνια, η Mercedes-Benz έχει αναλάβει την αποστολή να προσφέρει μια πιο απλουστευμένη και όχι τόσο πολυπληθή γκάμα. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ...