Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «φάντασμα» που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να μοιραστεί άκρως απόρρητες πληροφορίες

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «φάντασμα» που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να μοιραστεί άκρως απόρρητες πληροφορίες


Το διαρκές μυστήριο του UVB-76 έχει γοητεύσει τόσο τους θεωρητικούς της συνωμοσίας όσο και τους ειδικούς

Ένας μυστηριώδης ραδιοφωνικός σταθμός γνωστός ως «The Buzzer» μπορεί να χρησιμοποιείται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη διάδοση άκρως απόρρητων πληροφοριών, σύμφωνα με τον ειδικό στον ηλεκτρονικό πόλεμο καθηγητή David Stupples. Αυτός ο αινιγματικός σταθμός, UVB-76, εκπέμπει συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ο πραγματικός του σκοπός δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί επίσημα, οδηγώντας σε πληθώρα θεωριών συνωμοσίας.

Ο UVB-76, που εκπέμπει στη συχνότητα 4625 kHz, χαρακτηρίζεται από ένα επίμονο βουητό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Περιστασιακά, το βουητό διακόπτεται από αινιγματικά φωνητικά μηνύματα στα ρωσικά, αποτελούμενα από ακολουθίες αριθμών και λέξεων, τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι κωδικοποιημένες επικοινωνίες. Η σύνδεση του σταθμού με τον στρατό είναι καλά τεκμηριωμένη, αλλά η ακριβής λειτουργία του παραμένει καλυμμένη από μυστήριο.

Ο καθηγητής David Stupples, ανώτερος ερευνητής στον ηλεκτρονικό πόλεμο, συνάντησε για πρώτη φορά τη μυστηριώδη συχνότητα τη δεκαετία του 1990.

Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τον σκοπό του σταθμού. Ορισμένες θεωρίες υποδηλώνουν ότι χρησιμεύει ως εργαλείο επικοινωνίας για απομακρυσμένους στρατιωτικούς σταθμούς ή ως μέσο ενεργοποίησης συγκεκριμένων στρατιωτικών μονάδων. Μια άλλη ανατριχιαστική θεωρία υποστηρίζει ότι ο UVB-76 θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός συστήματος «διακόπτη», σχεδιασμένου να ενεργοποιεί αυτόματα μια στρατιωτική αντίδραση εάν η Ρωσία δεχόταν επίθεση.

Ο καθηγητής Stupples ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν μπορεί να «κρατάει» αυτό το απόκοσμο «σήμα» ως ένα ενδεχόμενο για να εξασφαλίσει την επιβίωση της Ρωσίας σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Η συνεχής λειτουργία του σταθμού και τα διακοπτόμενα φωνητικά μηνύματα παραπέμπουν σε ένα εξελιγμένο και μυστικό σύστημα στρατιωτικής επικοινωνίας.

Το διαρκές μυστήριο του UVB-76 έχει γοητεύσει τόσο τους θεωρητικούς της συνωμοσίας όσο και τους ειδικούς. Παρά τις δεκαετίες εικασιών και ερευνών, η ακριβής φύση και ο σκοπός του «The Buzzer» παραμένουν ασύλληπτα, γεγονός που αυξάνει την απόκοσμη γοητεία του.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...