Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Ο Νικολάς Μαδούρο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τρίτη συνεχόμενη θητεία

Ο Νικολάς Μαδούρο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τρίτη συνεχόμενη θητεία


Αμετακίνητος από το προεδρικό αξίωμα ο Νικολάς Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα για τρίτη συναπτή θητεία.

Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη και πάλι πρόεδροςτης Βενεζουέλας, διαψεύδοντας τους δημοσκόπους που είχαν προβλέψει νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας», επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν, προκύπτουν από την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων και η έκβαση είναι «αμετάκλητη», εξήγησε ο πρόεδρος του CNE Έλβις Αμορόσο.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 59%.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση αρνείται το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας πως νικητής είναι ο υποψήφιός της Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

«Κερδίσαμε» με το «70% των ψήφων», η Βενεζουέλα «έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και «αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια», τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Αθλητικά

To UEFA Youth League που κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έχει και φέτος έντονο «ελληνικό» χρώμα, καθώς στην πρεμιέρα...