Ο Τόμας Χόμαν, ό άνθρωπος που αναλαμβάνει την αναβαθμισμένη από άποψη αρμοδιοτήτων και πόρων θέση του Υπεύθυνους για τα σύνορα των ΗΠΑ, όταν ορκιστεί 47ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μακρά και η αλήθεια είναι ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μπορεί και οφείλει να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση.
Ο Χόμαν που υπήρξε ένας από τους πρώτους που στήριξαν το νομοσχέδιο «μηδενικής ανοχής», όπως ονομάστηκε το 2018 από την τότε Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχτισε πάντως το όνομά του και την καριέρα του με τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο. Ο Χόμαν ο οποίος έχει περισσότερα από 34 χρόνια υπηρεσίας ως αστυνομικός στη Νέα Υόρκη προτάθηκε για την θέση του επικεφαλής του Σώματος Τελωνείων και Απελάσεων το 2013, έναν χρόνο δηλαδή μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο. Το έργο του Χόμαν μάλιστα κρίθηκε από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ και άξιο επαίνου και για αυτόν τον λόγο ο Ομπάμα του απένειμε το 2015 το βραβείο Προεδρικής τιμής. Ο Χόμαν κατέχει ακόμη και σήμερα το ρεκόρ απελάσεων σε δύο χρόνια θητείας.
Δείτε την σχετική ανακοίνωση της βράβευσης εδώ.
Ο Χόμαν επανενεργοποιήθηκε λόγω του ονόματος και των πεπραγμένων του και το 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής και πάλι της Υπηρεσίας Ασύλου και Ελέγχου των Τελωνείων ήταν «οι μετανάστες θα πρέπει να φοβούνται» γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ. Ο Χόμαν έμεινε στην υπηρεσία μέχρι και το 2018 και τελευταία του πράξη ήταν η υπογραφή στην πολιτική που ονόμασε «μηδενικής ανοχής και η οποία επί της ουσίας έδινε εντολή στις συνοριακές αρχές των ΗΠΑ να χωρίζουν τους μετανάστες γονείς από τα παιδιά τους.
Ο Χόμαν στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ από την αρχή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του και έχει επανειλημμένα δηλώσει πως «εάν ο Τραμπ εκλεγεί οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν άμεσα». Έχει δεσμευθεί πως μέσα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Τραμπ θα απελάσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο παράτυπους μετανάστες. Έρευνα έχει υπολογίσει πως το σχέδιο Χόμαν για έναν χρόνο πιθανότατα θα κοστίσει περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι για το οποίο ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes αναρωτήθηκε «αν έχει κόστος η εθνική ασφάλεια».
Γιάννης Χαραμίδης
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!