Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.
Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι “κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο”.
Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι σχεδιάζεται η παροχή στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί μήνυμα ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία».
Την ίδια ώρα η Ρωσία εξέδωσε έναν χάρτη με στόχους τις βάσεις που βρίσκονται οπλοστάσια πυρηνικών κεφαλών στην Ευρώπη, στον οποίο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει πέντε χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Τουρκία, αλλά επίσης και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ βρίσκονται σε έξι βάσεις σε αυτές τις χώρες.
Η Ελλάδα αν και δεν περιλαμβάνεται στο χάρτη των χωρών που σταθμεύουν μόνιμα πυρηνικά όπλα εντούτοις παραμένει χώρα του ΝΑΤΟ που είναι “στις εν δυνάμει φέρουσες πυρηνικά” και η αμερικανική βάση της Σούδας θα μπορούσε να είναι η αιτία.
Γιατί κανείς δεν γνωρίζει όταν καταφτάνουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα τι όπλα φέρουν.
Στόλντενμπεργκ: «Κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε το ΝΑΤΟ να μην συρθεί στον πόλεμο»
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με τον οποίο «η Ρωσία έχει επιτεθεί στην Ουκρανία, η οποία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και με επίθεση σε στρατιωτικούς νόμιμους στόχους εντός της Ρωσίας».
«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ως προς τις απειλές που αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Ρώσου προέδρου να εμποδίσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στηρίξουν την Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Συμμαχίας στην Πράγα.
«Σε μια μεγάλη πόλη κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως το Χάρκοβο το δικαίωμα στην άμυνα σημαίνει επίσης να εμποδίζονται οι ρουκέτες να πλήττουν σχολεία, νοσοκομεία ή σούπερ μάρκετ», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας οι υπουργοί Εξωτερικών των 32 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα κάνουν ,ότι χρειάζεται για να μην συρθεί στον πόλεμο το ΝΑΤΟ αλλά και να ενισχυθεί η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Ο Πούτιν προειδοποιεί για «ασύμμετρη απάντηση» – Κόλαση μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν
Μεντβέντεφ: “Δεν είναι μπλόφα οι απειλές για χρήση πυρηνικών”
Politico: Ο Μπάιντεν έδωσε κρυφά άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει με δυτικά όπλα τη Ρωσία
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!