Τον πιστεύαμε για χρόνια, χρησιμοποιώντας -ή καλύτερα, σπαταλώνοντας- το κατά τη διάστημα του ψησίματος των ζυμαρικών. Το πολύτιμο αυτό που προϊόν που δεν βοηθά καθόλου στη διαδικασία δεν είναι άλλο από το λάδι, αφού δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το προσθέτουμε στο νερό όταν βράζουμε σε αυτό ζυμαρικά.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
- Το λάδι δεν εμποδίζει το κόλλημα: Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που πολλοί προσθέτουν λάδι στο νερό είναι η πεποίθηση ότι θα αποτρέψει τα μακαρόνια από το να κολλήσουν μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, το λάδι μένει στην επιφάνεια του νερού και δεν επηρεάζει τα μακαρόνια. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο για να μην κολλήσουν είναι να χρησιμοποιούμε αρκετό νερό και να ανακατεύουμε τακτικά τα μακαρόνια, ειδικά στην αρχή του βρασίματος.
- Εμποδίζει την απορρόφηση σάλτσας: Εάν προσθέσουμε λάδι, μπορεί να δημιουργηθεί μια λιπαρή επίστρωση στα μακαρόνια, εμποδίζοντάς τα να απορροφήσουν σωστά τη σάλτσα που θα βάλουμε μετά. Αυτό μπορεί να μειώσει τη γεύση του φαγητού, καθώς τα μακαρόνια δεν θα «δέσουν» καλά με τη σάλτσα.
- Σωστός βρασμός χωρίς λάδι: Τα μακαρόνια βράζουν κανονικά και αποδίδουν τη σωστή υφή χωρίς λάδι, αρκεί να ακολουθήσουμε τη σωστή αναλογία νερού και μακαρονιών (περίπου 1 λίτρο νερό ανά 100 γραμμάρια μακαρόνια) και να τα ανακατεύουμε συχνά.
Συνεπώς, το λάδι είναι περιττό κατά το βράσιμο των μακαρονιών, ενώ η σωστή μέθοδος είναι το συχνό ανακάτεμα και η χρήση επαρκούς ποσότητας νερού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!