Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ο ενωτικός Μάκης Γκαγκάτσης αποτελεί ελπίδα για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου | Blog – Σταύρος Σουντουλίδης

Ο ενωτικός Μάκης Γκαγκάτσης αποτελεί ελπίδα για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου | Blog – Σταύρος Σουντουλίδης


O Μάκης Γκαγκάτσης εμφανίστηκε ενωτικός στην σημερινή «παράσταση νίκης» του ψηφοδελτίου του και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την επόμενη μέρα της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (2/6) στο «Makedonia Palace», ο Μάκης Γκαγκάτσης παρουσίασε τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, όλα εκείνα τα πρόσωπα που θα είναι δίπλα του στις εκλογές της ΕΠΟ και υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αυτό που ξέρω από «πρώτο χέρι» είναι πως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει όλα τα φόντα και τα προσόντα για να πετύχει στο δύσκολο έργο του. Αυτή δε, η ενωτική εμφάνισή του, αποτελεί το καλύτερο μήνυμα για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η «παράσταση νίκης» για το ψηφοδέλτιο του Μάκη Γκαγκάτση στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, ήταν άκρως εντυπωσιακή, με 38 Ενώσεις να έχουν εκπρόσωπο στη σημερινή παρουσίαση της υποψηφιότητάς του και πάνω από 50 εκλέκτορες στο πλευρό του. Δεδομένου ότι η Ενωση γυναικείου ποδοσφαίρου έχει δύο ψήφους, μιλάμε για 39 ψήφους, που γίνονται 40, από την ΕΠΣ Βοιωτίας, η οποία μπορεί να μην είχε εκπρόσωπο, αλλά μέσω ανακοίνωση της, έκανε γνωστό ότι στηρίζει και αυτή, Μάκη Γκαγκάτση.

«Έχουμε μαζί μας πάνω από τις μισές ομάδες της Super League και τουλάχιστον άλλες 4-5 Ενώσεις, που δεν έχουν ανακοινώσει την στήριξη αλλά είναι μαζί μας. Θεωρώ ότι πάνω από 50 μέλη της συνέλευσης στηρίζουν την προσπάθειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ετοιμάζεται να βάλει το προεδρικό κοστούμι και να κατηφορίσει, όπως και ο πατέρας του στα τέλη της δεκαετίας του ’90, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας.

Σε μια άκρη της αίθουσας, στις πίσω σειρές, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που επι των ημερών του σημειώθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του EURO 2004, καμάρωνε , δάκρυσε, συγκινήθηκε για τον υιό του, ο οποίος με τη σειρά του εκτός από τη σύζυγό του, Ευαγγελία, θα ήθελε να έχει δίπλα του και τη μητέρα του.

Ύστερα από δεκαέξι χρόνια σημαντικής προσφοράς στον ΠΑΟΚ, ήρθε η ώρα να εξαργυρώσει τη δουλειά του, την αγάπη για το ποδόσφαιρο, πλησιάζει η ώρα που θα μαζέψει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, τα πράγματα του, θα τα βάλει σ’ ένα κουτί μαζί με τις αναμνήσεις τόσων χρόνων και θα κλείσει την πόρτα της Μικράς Ασίας για το επόμενο (υψηλό) βήμα στην καριέρα του.

Ιδού λοιπόν το Πάρκο Γουδή, ιδού και το πήδημα του προς τα εκεί!

Δεν ξέρουμε αν το περίμενε κι ο ίδιος, όλο αυτό που συνέβη στην «παράσταση νίκης» του ψηφοδελτίου του στο Makedonia Palace, αυτό που ξέρουμε είναι πως ο νέος «πρωθυπουργός της μπάλας», από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές της ΕΠΟ, ένοιωθε σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την αποδοχή του από ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αποδοχή, δια της παρουσίας και της έγγραφης στήριξης, από την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών Ενώσεων (40 στα 57) και των 50+ εκλεκτόρων στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας είναι η καλύτερη και ηχηρότερη απάντηση προς όλους όσοι το τελευταίο διάστημα αμφισβήτησαν την υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα αντιπροέδρου και CEO των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Η Ελλάδα και όχι μονάχα η ποδοσφαιρική πιάτσα περιμένει από τον Γκαγκάτση να λειτουργήσει πέρα από τις οπαδικές διαχωριστικές γραμμές καταθέτοντας προς όφελος του αθλήματος: τις καθαρές ποδοσφαιρικές ιδέες, την αφοσίωση στο δόγμα της αλλαγής (με αιχμή του δόρατος την ισονομία και την αξιοκρατία), το πάθος για το ποδόσφαιρο, παράλληλα με τον σεβασμό στις αρχές που (πρέπει να) διέπουν τη λειτουργία μιας ομοσπονδίας και στις αξίες του παιχνιδιού.

Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι έτοιμος να τα υπηρετήσει με πλάνο και σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Δεν έχουμε δικαίωμα να πάμε το ποδόσφαιρο ούτε μισό βήμα πίσω», είπε σε μια αποστροφή των δηλώσεων του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Κι αν κάτι προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στη διάρκεια της ομιλίας του ήταν η επιθυμία του για χαμηλούς τόνους. «Οι εκλογές της ΕΠΟ έχουν κριθεί, είναι μια συγκέντρωση νίκης, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε τάσεις έπαρσης και αλαζονείας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε.

Ο Μάκης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Μια φορά, τον θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια, να έχει «εκραγεί» και να έχει βγει εκτός ελέγχου. Τον Ιανουάριο του 2020 με αφορμή την περιβόητη υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας. Ποτέ άλλοτε…

Ο ενωτικός Μάκης Γκαγκάτσης και οι δύο πρώτες κινήσεις

Στη σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, που εξελίχθηκε σε παράσταση νίκης, ο Μάκης Γκαγκάτσης εμφανίστηκε ενωτικός. Έστειλε μήνυμα και προς τους «απέναντι». «Πηγαίνουμε με ταπεινότητα, χωρίς αλαζονεία. Την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ενωτικά, ακόμη και οι ΠΑΕ που δεν θα στηρίξουν. Μόνο ενωτικά θα βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε και πρόσθεσε: «Φέτος υπήρξε ένα στοιχείο καμπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, που δεν ήταν φαβορί, η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του τροπαίου από μια άλλη ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα στην προκήρυξη του Κυπέλλου να μπει το ΟΑΚΑ, ίσως και το Καυτανζόγλειο, αν τηρούνται οι προϋποθέσεις όταν συμμετέχει ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά το ΟΑΚΑ θα πρέπει να είναι η μόνιμη έδρα διεξαγωγής του τελικού».

Οι κύριοι άξονες της πολιτικής του θα έχουν ως βάση τις αξίες του παιχνιδιού στα δικά του μάτια και βασική επιδίωξη του είναι να οδηγήσει την ΕΠΟ σε μια νέα εποχή, μακριά από κόντρες και «ασύμμετρες απειλές» στο παρασκήνιο, ευελπιστώντας να έχει «σύμμαχό» του σ’ αυτή την προσπάθεια (και) την UEFA. Δύο φορές, εξάλλου, την επικαλέστηκε σήμερα, αν και όπως είπε με νόημα «μόνο αν είναι μαζί και οι τέσσερις ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η πρώτη επίκληση προς την UEFA αφορούσε την συνεργασία με τους επικεφαλής της διαιτησίας, πιο συγκεκριμένα τον κ. Ροσέτι, για την εξεύρεση του νέου αρχιδιαιτητή και η άλλη αφορούσε στην πρόσληψη νέου CEO (που προφανώς και δεν θα είναι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης) που θα προκύψει, μέσω ανοικτού διαγωνισμού, αλλά και με τις κατευθύνσεις των ανθρώπων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Οικονομία

Συνολικά 2.311.018.321 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.197.273 δικαιούχους, από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Novasports Prime) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» o αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική της...

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...