Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ο βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου

Ο βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου


Η αλλαγή σκυτάλης στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν θα έχει «καμιά διαφορά» σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του Λονδίνου στον αγώνα που δίνει το Κίεβο απέναντι στους ρώσους εισβολείς, διαβεβαίωσε σήμερα τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.

«Μόλις είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Ζελένσκι, κατά την οποία κατέστησα σαφές πως σε ό,τι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η αλλαγή κυβέρνησης δεν έχει καμιά διαφοροποίηση στην υποστήριξη που θα παρέχουμε» στην Ουκρανία, είπε ο Στάρμερ σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιρ Στάρμερ ανέλαβε καθήκοντα την Παρασκευή, μετά τον εκλογικό θρίαμβο των Εργατικών που έβαλε τέλος σε 14 χρόνια διακυβέρνησης της Βρετανίας από τους Συντηρητικούς.

Παρά τις ουσιαστικές διαφορές τους, Εργατικοί και Συντηρητικοί συμμερίζονται την άποψη ότι είναι εξόχως σημαντική η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία προκειμένου να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπενθύμισε πως ακόμη και ως αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα είχε στηρίξει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. «Ήταν πραγματικά σημαντικό για εμένα να την επαναβεβαιώσω ο ίδιος», είπε ο Στάρμερ, αφού συμπλήρωσε ότι δεν είχε μιλήσει με τον ουκρανό πρόεδρο αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η σύνοδος κορυφής στην Ουάσινγκτον αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης των Εργατικών στο ΝΑΤΟ.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Ελλάδα

Δυο μαθητές Γυμνασίου στην Πάτρα, τιμωρήθηκαν με αποβολή μιας ώρας, καθώς ανάρτησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Τiktok), βίντεο με περιεχόμενο μέσα από το σχολικό...