Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ολυμπιακός: Το 75% των Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς για το +1 | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Το 75% των Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς για το +1 | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος


Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τις περιπτώσεις Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό.

Πάμπολλες οι πληροφορίες που έρχονται αυτές τις ημέρες απέξω για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, ακόμη και για τις λεγόμενες εσωτερικές υποθέσεις, τους παίκτες δηλαδή που τελειώνουν τα συμβόλαια τους.

Κάποιες από αυτές συμπίπτουν μάλιστα. Όπως αυτή για τους Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς! Φαίνεται λοιπόν ότι και οι δυο αυτοί παίκτες είχαν υπογράψει στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι ένα συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, με έναν όρο: ότι εάν έπαιζαν το 75% (κατ΄ άλλες πηγές το 70%) των αγώνων της ομάδας τη φετινή σεζόν θα ανανεώνονταν αυτόματα τα συμβόλαια τους, έναντι συγκεκριμένου συμφωνηθέντος ποσού.

Ο Ελ Κααμπί έπαιξε όχι το 75% των αγώνων, αλλά και παραπάνω: τα 50 από τα συνολικά 57 παιχνίδια, άρα το 88% των αγώνων. Οπότε αυτόματα υπάρχει ανανέωση του συμβολαίου του για άλλο ένα χρόνο. Εξ ου προφανώς και ο Κοβάσεβιτς είχε δηλώσει τις προάλλες σε μία συνέντευξη του στην Ισπανία ότι, «δεν ανησυχούμε για τον Ελ Κααμπί, γιατί έχουμε συμβόλαιο μαζί του και γιατί είναι χαρούμενος εδώ». Η λεπτομέρεια είναι ότι ακούγεται εδώ και καιρό ότι ναι μεν ισχύει το +1, με τη διαφορά ότι ο παίκτης έχει by out, μπορεί δηλαδή να εξαγοράσει την ελευθερία του, με ένα πολύ μικρό ποσό, αν είναι αλήθεια 500 χιλ. Ευρώ. Με τη συμφωνία να έχει γίνει από τον Ισπανό Κορδόν, που τότε είχε αναλάβει να κάνει τη δουλειά στις μεταγραφές του συλλόγου.

Ο Γιόβετιτς, αντίθετα, δεν έπαιξε στο 70-75% των αγώνων και δεν υπάρχει αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του. Είχε 34 συμμετοχές, άρα έπαιξε στο 60% των αγώνων. Παρεμπιπτόντως, κάποιες πηγές ακόμη κι αυτό το αμφισβητούν, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αρχική συμφωνία, την οποία δεν δέχθηκε ο παίκτης, παρότι προφορικά συμφώνησε για το συμβόλαιο που θα έπαιρνε εάν έμενε στον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2025!

Όπως κι αν έχει, σημασία έχει τώρα τι θα γίνει. Όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα, ο Γιόβετιτς φεύγει από τον Ολυμπιακό και ο Ελ Κααμπί μένει στον Ολυμπιακό. Απλά, κρατάμε μία επιφύλαξη, μάλλον πολύ μικρή πάντως, για τον Μαυροβούνιο, υπό την έννοια ότι εδώ και περίπου 15-20 ημέρες τη μία μένει και την άλλη φεύγει και πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις εκτιμήσεις μας για το τι οριστικά θα γίνει.

Από την άλλη, ασφαλή πρόβλεψη για την τελική έκβαση της υπόθεσης Ελ Κααμπί δύσκολα μπορούμε να κάνουμε. Προς το παρόν το πράγμα μοιάζει να είναι υπό έλεγχο από τον Ολυμπιακό. Όσο δηλαδή ανταγωνιστές είναι ομάδες μικρομεσαίες έστω από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει εάν εμπλακούν πλούσιες ομάδες από τη Σαουδική Αραβία. Η, ακόμη εάν μπουν στο χορό μεγάλες ομάδες από το big 5 της Ευρώπης, όπως ακούγεται εσχάτως με τη Μαρσέιγ από τη Γαλλία, με το φόβο να χάσει τον Ομπαμεγιάνγκ.

Αν π.χ. όντως η Ολιμπίκ θέλει να αντικαταστήσει τον πρώτο σκόρερ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, τον Ομπαμεγιάνγκ, με τον πρώτο σκόρερ του φετινού Κόνφερενς Λιγκ, τον Ελ Κααμπί, και αποφασίσει να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό της με ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο για τον Μαροκινό, τότε θα γίνει επικίνδυνη.

Άσχετο: Έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες από την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό κι ακόμη κάποιοι, καθόλου λίγοι, κι από διάφορες πλευρές, όχι μόνο από μία, σχολιάζουν με τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να μειώσουν την επιτυχία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Είναι εμφανές ότι έχει πονέσει πολλούς η επιτυχία αυτή.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Απίστευτος έχει γίνει πλέον ο αριθμός των αγώνων που δίνουν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που έχουν τις περισσότερες υποχρεώσεις και είναι και διεθνείς. Για τη σεζόν 2023-24, υπήρξαν εφτά παίκτες με 64 παιχνίδια και πάνω (!!!) ο καθένας! Μέσα σε αυτούς κι ένας άσος του Ολυμπιακού, ο Μασούρας! Ο διεθνής κυνηγός έπαιξε σε 52 παιχνίδια του Ολυμπιακού και σε άλλα 12 με την Εθνική…

Οι άλλοι έξι της κορυφαίας λίστας είναι ο Τζούλιαν Άλβαρες της Μάντσεστερ Σίτι, ο Άουρσνες της Μπενφίκα, ο Μακ Γκιν της Άστον Βίλα, ο Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Νούνιες της Λίβερπουλ κι ο Σαουδάραβας Αμπντουλαχμίντ της Αλ Χιλάλ. Όλοι 64 με 67 παιχνίδια! Νούμερο πραγματικά τρομακτικό.

Και για το τέλος ένα

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....