Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ολυμπιακός: Τι κέρδισε τελικά από τις φουρνιές των Αφρικάνων που ήρθαν από τη Γαλλία | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τι κέρδισε τελικά από τις φουρνιές των Αφρικάνων που ήρθαν από τη Γαλλία | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος


Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta έναν απολογισμό για τις φουρνιές των Αφρικάνων που έφερε ο Ολυμπιακός από τη Γαλλία.

Επί εποχής Μοντέστο ο Ολυμπιακός πραγματικά έφερε φουρνιές ολόκληρες Αφρικάνων παικτών κατά βάση από τη Γαλλία. Τελικά, κέρδισε η, έχασε;

Η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι εύκολη. Μπορεί, όμως, σε γενικές γραμμές κάποιος να πει ότι αγωνιστικά είχε οφέλη, ενίοτε και σημαντικά, αλλά οικονομικά τα κέρδη ήταν πάρα πολύ μικρά, μπορείς να τα χαρακτηρίσεις κι ανύπαρκτα.

Ο παίκτης που πραγματικά βοήθησε σοβαρά και αξιόπιστα τον Ολυμπιακό για μία τριετία ήταν ο Ελ Αραμπί, που όμως εδώ και μία διετία ήταν για δεύτερους και τρίτους ρόλους.

Τα παιδιά που ήρθαν από τη Β΄Γαλλίας με λίγα λεφτά, ο Σισέ, ο Μαντί κι ο Μπα, είχαν καλές περιόδους στον Ολυμπιακό, είχαν και λιγότερο καλές η, κακές. Μπορείς να πεις ότι περισσότερες ήταν οι πρώτες, αφού πήρε βοήθειες από αυτούς η ομάδα και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, ιδίως από τους δύο πρώτους, έστω κι αν όλοι είχαν έλλειψη διάρκειας και συχνά σοβαρότητας.

Απλά ενώ περίμενε ο σύλλογος ότι θα έβαζε αρκετά εκατομμύρια στο ταμείο του, δεν έβαλε ουσιαστικά τίποτα. Ίσως επειδή υπερεκτιμήθηκαν κάποια στιγμή, ενώ μάλλον θα έπρεπε να πουληθούν σε πιο χαμηλά από τα προσδοκώμενα επίπεδα.

Κατά τα άλλα, ήρθαν πάρα πολλοί παίκτες από τη Γαλλία, άμεσα η, έμμεσα, που είτε ουσιαστικά όπως ήρθαν έφυγαν, είτε έδωσαν κάποιες βοήθειες χωρίς ωστόσο να στεριώσουν. Είτε λιγότερο γνωστοί, όπως οι Ντιακιτέ, Ντιελνά, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Φοντέ Καμαρά, Κεϊτά, Αγκιμπού, Φαντιγκά, Κινκουέ, Νταμπό, είτε πιο γνωστοί, όπως οι Μακούν, Πίνο, Μπονγκ, Μεντζανί, Εντινγκά, Αμπιντάλ, Σισοκό, Ρομαό, Μπενζιά, Ονιεκούρου.

Ακόμη κι ο Μπακαμπού, που πήγε καλά πέρυσι, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ, μία σεζόν έμεινε στο Ρέντη.

Μία ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Αλγκασίμ Μπα, που ήρθε απευθείας από την Αφρική και θα δούμε πώς θα τον διαχειριστεί αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός μετά από μία τριετία με καλές και λιγότερες καλές στιγμές στη Β ομάδα.

Εν τέλει, από οικονομικής πλευράς, απ΄ όλες αυτές τις φουρνιές, ο Ολυμπιακός λεφτά πήρε μόνο από τον Μαζουάκου, που είχε πουληθεί γύρω στα 6 εκ. Ευρώ στην Κρίσταλ Πάλας.

Άσχετο: Γιατί θυμώνουν, τώρα, με τον μάνατζερ του Πινέδα στην ΑΕΚ; Εδώ πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό μιλούσε για τη μεταγραφή του Μεξικάνου από τη Θέλτα Βίγκο στον Ολυμπιακό η, τη Νότιγχαμ…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Τελευταίο παιχνίδι του Σισέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού ξέρετε ποιο ήταν; 23 Απριλίου του 2023, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3

Την απόδοση του μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει απελπιστικά κακή. Για την ακρίβεια, έμοιαζε περισσότερο με θεατής, παρά με αμυντικός.

Και, για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ κάτι, επειδή ο Σισέ τώρα, ένα χρόνο μετά, υπογράφει στην ΑΕΚ. Καταγράφω, απλά, μία πραγματικότητα.

Και για το τέλος ένα

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με διάφορες παρεμβάσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά. Κατά...

Αθλητικά

Σε μία «μαγική» βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, μέσω της οποίας ο Παναθηναϊκός AKTOR και περίπου 35 χιλιάδες οπαδοί του τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου δημιουργώντας μία αλησμόνητη ατμόσφαιρα, το αποτέλεσμα, ακόμη...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα μετά από τρελή πορεία ΙΧ σημειώθηκε στην Πάτρα τα ξημερώματα. Ήταν περίπου 02:00 το βράδυ όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν...