Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ολυμπιακός: Ο Εσε θα φτάσει στο να αποτελεί μία από τις κορυφαίες μεταγραφές για τη θέση του εξαριού | Blog – Δημήτρης Τομαράς

Ολυμπιακός: Ο Εσε θα φτάσει στο να αποτελεί μία από τις κορυφαίες μεταγραφές για τη θέση του εξαριού | Blog – Δημήτρης Τομαράς


Ο Ολυμπιακός δαπάνησε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του Σαντιάγκο Εσε που έχει όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών του για τη θέση του εξαριού. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο 22χρονος Αργεντίνος χαφ Σαντιάγκο Εσε μαζί με τον συμπατριώτη του, Φρανσίσκο Ορτέγα, ήταν μία εκ των πιο σημαντικών επενδύσεων που έκανε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να δαπανήσουν πάνω από 4 εκατ. ευρώ για τον νεαρό μέσο που θα έπαιρνε την πρώτη του μεταγραφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο Εσε δεν είχε παίξει ποτέ ξανά εκτός Ευρώπης και σκεφτείτε πώς για να γίνει η μεταγραφή του παραχώρησε το 10% των δικαιωμάτων του στην Ουρακάν, όπως επίσης και παραχωρήθηκε και το 10% του μάνατζέρ του ως προμήθεια για μελλοντική πώληση. Και βέβαια η Ουρακάν κράτησε και 10% ποσοστό μεταπώλησης.

Και όμως ο Copo, το παρατσούκλι που είχε επειδή του το έδωσε η μαμά του όταν ήταν μικρός, βρέθηκε να αποτελεί έναν εκ των πιο σημαντικών παικτών στον Ολυμπιακό. «Ήταν ένα παρατσούκλι που μου έδωσε η μητέρα μου από τότε που ήμουν πολύ μικρός λόγω ενός κινούμενου σχεδίου που υπήρχε πριν από πολλά χρόνια. Στην Ουρακάν με ξέρουν έτσι», είχε πει.

Κανένας άλλος χαφ του ρόστερ των Πειραιωτών δεν έχει καταπονηθεί φέτος τόσο πολύ αγωνιστικά όσο ο Σαντιάγκο Εσε. Κανένας άλλος μέσος στον Ολυμπιακό δεν είχε την αγωνιστική επιβάρυνση του 22χρονου που εκτός του ότι βρέθηκε να παίζει σερί με όλους τους προπονητές στον πάγκο των Πειραιωτών δεν είχε και ένα καθαρό εξάρι να του δίνει… ανάσες.

Αναλογιστείτε πώς είχε 16 ματς με τον Μαρτίνεθ, 10 με τον Καρβαλιάλ και έχει 21 με τον κόουτς Μεντιλίμπαρ (αλλά και έναν αγώνα με τον υπηρεσιακό Συλαϊδόπουλο). Έχει παίξει 4.203 λεπτά σε 48 αγώνες με τον Ολυμπιακό και ενώ το 2022-23 είχε γεμάτη σεζόν στην Αργεντινή με 37 συμμετοχές.

Ο Σαντιάγκο Εσε όμως όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος παρά τις κλασικές εκτιμήσεις ότι ένας παίκτης από την Αργεντινή ή γενικά τη Λατινή Αμερική θέλει πάντα τον χρόνο του όταν πηγαίνει στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ένας «σκύλος» στον χώρο του άξονα. Είναι ένας παίκτης που είναι σε θέση να κάνει αρκετές δουλειές στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα που… καταπίνει ή το πώς αμύνεται ως εξάρι ή ως τρίτος στόπερ.

Είναι όλη η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων, όπως αποτυπώθηκε και στο πολύ πρόσφατο 2-0 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλον μέσο σαν τον Εσε. Είναι ότι ο Εσε έτσι όπως εξελίσσεται έχει όλη την προοπτική να γίνει μία εκ των κορυφαίων ever μεταγραφών στη θέση του εξαριού.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι αυτός ο παίκτης μπόρεσε να… κουμπώσει με όποιον χαφ και να του έβαλαν οι προπονητές του Ολυμπιακού φέτος δίπλα του. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τους Ορτα και Τσικίνιο συγκροτεί ένα φοβερά ποιοτικό κέντρο. Έναν από τους κορυφαίους άξονες που έχει δει ο Ολυμπιακός και που του άλλαξε τη χρονιά. Δεν είναι τυχαίο που αυτός ο Εσε είναι σε αυτό το ρόστερ που έφτασε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, τον τελικό του Europa Conference League.

Η χρονιά με τις τοπ μεταγραφές μέσων

Ο Ολυμπιακός φέτος κινήθηκε στοχευμένα, μεθοδικά και πολύ σωστά ως προς τις μεταγραφές των μέσων του. Έκλεισε το καλοκαίρι τον Εσε, είχε πάρει πιο νωρίς τον πολύπειρο Ιμπόρα, που αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα λίρα 100 με την εμπειρία και την ποιότητά του και έκλεισε τον Γενάρη τους Ορτα και Τσικίνιο.

Χαφ που αξίζουν εκατομμύρια. Ο Ορτα έχει οψιόν στα 6 εκατ. ευρώ και ο «Τσίκι» δεν υπήρχε περίπτωση να έφευγε από τη Μπενφίκα με μόλις 1 εκατ. ευρώ εάν δεν τελείωνε εκεί το συμβόλαιό του. Ναι είναι φυσικό και επόμενο να μπορεί χρειαστεί και άλλους 2 χαφ για τη νέα χρονιά (ανάλογα και με το ποιοι θα μείνουν αν και έχει ήδη γίνει κίνηση για την αγορά του Ορτα).

Όμως με την τριάδα των Εσε – Ορτα – Τσικίνιο φτιάχνει μία τρομερή βάση. Μία βάση παικτών που συνδυάζουν εξαιρετικά όλα τα στοιχεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αντίληψη, ταχύτητα αλλά και… σκυλίσια άμυνα με πρέσινγκ, δημιουργικές βοήθειες αλλά και σούπερ τελείωματα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...