Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτές είναι οι πιο στυλάτες εθνικές στολές με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτές είναι οι πιο στυλάτες εθνικές στολές με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας


Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του φετινού καλοκαιριού.

Απόψε, στις 20:30 (ΕΡΤ1) θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», στην οποία η ελληνική αποστολή θα παρελάσει με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Θα ξεκινήσει από τη γέφυρα του Αούστερλιτς και θα ολοκληρωθεί στο Τροκαντερό, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, όπου εκεί θα ανάψει ο Ολυμπιακός βωμός και θα κηρυχθεί η έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων 2024.

Οι στολές των Τελετών Έναρξης και Λήξης, όπως και οι διαγωνιστικές φέρουν εδώ και χρόνια την υπογραφή κορυφαίων σχεδιαστών και των μεγάλων αθλητικών brands, όμως φέτος ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά. Από την αποστολή της Ιταλίας που “κατεβαίνει” με Armani, τις ΗΠΑ των οποίων τις στολές υπογράφει για 9η φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ο Ralph Lauren, μέχρι την ομάδα της Μογγολίας, που οι στολές της μοιάζουν να ανήκουν στα catwalks της Haute Cuture Εβδομάδας Μόδας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 μοιάζουν να είναι οι πιο stylish όλων των εποχών.

Ακολουθούν οι χώρες με τις ολυμπιακές στολές της τελετής έναρξης που κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο να ισορροπήσουν το στιλ, τα παραδοσιακά εθνικά σύμβολα και χρώματα, τις τάσεις της αθλητικής ένδυσης και το high fashion.

Γαλλία με Berluti

Για τις στολές της γαλλικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης, η Berluti δημιούργησε κοστούμια, ναυτικά γιλέκα, μεταξωτές φούστες και δερμάτινα μοκασίνια σε navy blue απόχρωση, ενώ τα χρώματα της Γαλλίας αποδόθηκαν μέσα από μία πιο σύγχρονη ερμηνεία ως νταγκραντέ λεπτομέρειες στο γιακά, το ποσέτ και τη γλώσσα του παπουτσιού των στολών.

Τους τελευταίους μήνες, η στυλίστρια Carine Roitfeld και η Berluti συνεργάστηκαν στενά με τους ίδιους τους αθλητές, καθώς και με την Γαλλική Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή και την Γαλλική Παραολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή. «Κάθε μία από τις ομάδες της Berluti αφιέρωσε μήνες ενέργειας και δημιουργικότητας για να σχεδιάσει ένα σύνολο που ενσαρκώνει την πραγματική κομψότητα à la française,» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του brand.

Η διοργανώτρια χώρα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι θα κάνει μια μεγάλη είσοδο, φορώντας σμόκιν κατά παραγγελία σχεδιασμένα από την πολυτελή μάρκα Berluti. «Η Berluti συγκέντρωσε το savoir-faire και την εμπειρία των τεχνιτών της για να διασφαλίσει ότι οι Γάλλοι αθλητές θα δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Στην ίδια λογική επιμελούς εργασίας και οι διαγωνιστικές στολές με έμπνευση από τη δεκαετία του ’90 που δημιουργήθηκαν από τον creative director του streetwear brand, Stéphane Ashpool, σε συνεργασία με τη Le Coq Sportif. Είναι όλες Made in France, κάτι για το οποίο πάλεψε ο σχεδιαστής, ενώ κι εδώ βλέπουμε έντονα ντεγκραντέ που φαίνεται να κλείνει το μάτι σε εκείνο στις στολές Τελετή Έναρξης.

Ιταλία με Armani

Από την ίδρυση της αθλητικής σειράς EA7 Emporio Armani, ο Ιταλός σχεδιαστής έβαλε στόχο του να στηρίξει τους αθλητές της χώρας του με άριστης ποιότητας sportswear για υψηλές αποδόσεις εντός και εκτός συνόρων. Από το 2012 και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η EA7 Emporio Armani είναι ο επίσημος outfitter της ιταλικής αποστολής.

Φέτος οι στολές των αθλητών της Ιταλίας γιορτάζουν την υπερηφάνεια της εκπροσώπησης της Ιταλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα στυλ που συνδυάζει το DNA της Armani με την καρδιά της ιταλικής κουλτούρας. Τ-shirs, polo μπλουζάκια, hoodies και tracksuits με κεντημένο το slogan “W ITALIA” σε navy blue απόχρωση και λεπτομέρειες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας ολοκληρώνουν την στιλιστική εικόνα της αποστολής της Ιταλίας. Επίσης, οι αθλητές θα ταξιδέψουν με αποσκευές και παπούτσια EA7.

Ένα έξτρα στοιχείο εθνικής υπερηφάνειας και ενίσχυσης του ηθικού των αθλητών κρύβεται στο γεγονός ότι στο εσωτερικό των στολών βρίσκεται τυπωμένο το πρώτο μέρος της πρωτότυπης εκδοχής του ιταλικού εθνικού ύμνου του Mameli, μία παράδοση της EA7 Emporio Armani που ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Πορτογαλία το μεσογειακό brand Decenio

Επιλέγοντας την κομψότητα και την εκλέπτυνση, το μεσογειακό brand Decenio βρίσκεται πίσω από τα φετινά πορτογαλικά Ολυμπιακά σύνολα. Εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά μοτίβα της πορτογαλικής χειροτεχνίας, η Decenio σχεδίασε το ντεσέν των ενδυμάτων με γοητευτικά «μοτίβα αγάπης» στο μυαλό της.

Κινεζική Ταϊπέι με JUST IN XX

Μετά την επιτυχία των σχεδίων του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, ο Justin Chou, ιδρυτής της πρωτοποριακής μάρκας streetwear JUST IN XX, επιστρέφει το 2024. Τα κομμένα και ραμμένα κοστούμια που θα φορέσουν οι αθλητές κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνδυάζουν τη βιωσιμότητα με τη χειροτεχνία των τοπικών τεχνιτών.

Μογγολία με Michel & Amazonka

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξαν τη Μογγολία ως την καλύτερα ντυμένη Ολυμπιακή ομάδα φέτος. Το label Michel & Amazonka, με επικεφαλής τους σχεδιαστές Michel Choigaalaa και Amazonka Choigaalaa παρουσίασαν τις εμφανίσεις της τελετής έναρξης στο Instagram νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι στολές αποτίουν φόρο τιμής στη μογγολική κουλτούρα, με σιλουέτες εμπνευσμένες από το παραδοσιακό μογγολικό ντελ, έναν χιτώνα που φτάνει μέχρι τη γάμπα.

Ολλανδία με The New Originals

Φέτος, η ολλανδική Ολυμπιακή ομάδα απευθύνθηκε στο brand The New Originals με έδρα το Άμστερνταμ για να επιμεληθεί μια σειρά από τολμηρές φόρμες. Κάθε σχέδιο είναι περίτεχνα ραμμένο και διαθέτει μοτίβα με λευκά σιρίτια και λεπτομέρειες με dots.

Αιθιοπία με Stella Jean

Οι ζωντανές στολές της Αϊτής δημιουργήθηκαν από την Αϊτινή-Ιταλίδα σχεδιάστρια Stella Jean για να γιορτάσουν τον πολιτισμό και την τέχνη της Αϊτής, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ελπίδας και ανανέωσης σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την πολιτική αστάθεια της χώρας. Η Jean ενσωμάτωσε το έργο του τοπικού καλλιτέχνη Philippe Dodard στη φούστα και το παντελόνι της στολής – μια τολμηρή, πολύχρωμη αποτύπωση από έναν πίνακα με τίτλο «Passage».

Καναδάς με Lululemon

Ο γίγαντας του αθλητισμού Lululemon βρίσκεται πίσω από τις κομψές στολές του Καναδά, συνδυάζοντας το στιλ και τη λειτουργικότητα. Η μάρκα συνεργάστηκε με 14 αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για να διασφαλίσει ότι τα κιτ ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αθλητών που θα αγωνιστούν. Τα κόκκινα και λευκά ζακάρ μπουφάν bomber φέρουν παραδοσιακά καναδικά μοτίβα, που θυμίζουν τα μοντέρνα street-style κομμάτια που θα βλέπατε στην πασαρέλα.

USA με Ralph Lauren

Η Ralph Lauren βρίσκεται πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ από το 2008. Η φετινή εμφάνιση είναι ένα νεύμα στην κλασική αμερικανική ραπτική για την οποία ο σχεδιαστής είναι περισσότερο γνωστός. Στην τελετή έναρξης οι αθλητές φορούν ένα παραδοσιακό σακάκι πάνω από ριγέ πουκάμισο και γραβάτα με ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι. Οι κόκκινες, λευκές και μπλε πινελιές δεν αφήνουν κανένα μυστήριο ως προς τη χώρα προέλευσης των διαγωνιζομένων. Τα ρούχα της τελετής λήξης της RL είναι περισσότερο της ενδοχώρας παρά του Ivy League- διαθέτουν ένα moto μπουφάν με μπαλώματα και λευκό τζιν.

«Αυτή η εμβληματική ενδυμασία χρησιμεύει ως σύμβολο ενότητας και έμπνευσης τόσο για την ομάδα μας όσο και για τα εκατομμύρια των φιλάθλων που θα τους επευφημήσουν», δήλωσε για τη συλλογή η Sarah Hirshland, διευθύνουσα σύμβουλος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ.

Sierra Leone με Adidas x Labrum

Η Adidas σε συνεργασία με την εταιρεία μόδας Labrum, που εδρεύει στο Λονδίνο, παρήγαγε το επίσημο κιτ της Ολυμπιακής ομάδας της Σιέρα Λεόνε. Η συλλογή διαθέτει στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, όπως αντιανεμικά που κοσμούνται με ένα χαρακτηριστικό λευκό και μπλε σχέδιο.

Μεγάλη Βρετανία με Adidas

Η Βρετανική Ολυμπιακή Ομάδα ζήτησε από την Adidas για άλλη μια φορά να σχεδιάσει και να παράγει τη φετινή της στολή. Με ναυτικό μπλε και τόνους λευκού και κόκκινου, οι στολές ενσωματώνουν τη γοητεία του street-style για την οποία φημίζεται η Adidas. Τα κόκκινα πλεκτά πουλόβερ που κοσμούνται με τη φράση «Great Britain» βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γυναικείας επιλογής. Ενώ οι ανδρικές έχουν ασορτί φόρμες και μακριά μανίκια με τρύπες για τους αντίχειρες. Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει κάπου ενσωματωμένο ένα Union Jack, έστω και διακριτικά.

Αυστραλία με Sportscraft

Το αυστραλιανό brand Sportscraft, με ιστορία 110 ετών, αναλαμβάνει για 10η φορά να σχεδιάζει τις στολές της εθνικής αποστολής, και φέτος επενδύει στο εμβληματικό πευκοπράσινο και το χρυσό που πρωταγωνιστούν σε μοντέρνα λινά κοστούμια, φούστες με πλισέ και ντεγκραντέ και chino shorts.

Η φόδρα στο εσωτερικό των σακακιών περιλαμβάνει τα ονόματα κάθε Αυστραλού Ολυμπιονίκη από τους πρώτους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 μέχρι την τελευταία διοργάνωση στο Τόκιο το 2021. Ο Ολυμπιακός Όρκος, μια σειρά στίχων που αναγνωρίζει την ιστορία των Αβορίγινων και των κατοίκων των Νήσων Τόρες Στρέιτ και τελειώνει με τη φράση “Once an Olympian, always an Olympian”, είναι κεντημένος μέσα στην τσέπη κάθε σακακιού, και έτσι βρίσκεται στο ύψος της καρδιάς για όλους τους αθλητές.

Είναι η πρώτη φορά που η Sportscraft ενσωματώνει την καλλιτεχνική δημιουργία των Αβορίγινων στις στολές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, και το κάνει επιπρόσθετα με το έργο “Walking Together” του Ολυμπιακού πυγμάχου Paul Fleming και το “Ngalmun Danalaig” του καλλιτέχνη από τα Νησιά Τόρες Στρέιτ, David Bosun, να παρουσιάζονται στο φουλάρι και το ποσέτ της στολής.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων. Ο 49χρονος συνελήφθη...

Μαγαζίνο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια και ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Το Misano World Circuit Marco Simoncelli φιλοξενεί τον 13ο Γύρο του MotoGP 2024 και την Πέμπτη στο Gran...

Πολιτική

Θέμα για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα βάζει εμμέσως ο Παύλος Γερουλάνος, καλώντας τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ να δείξουν «θεσμική και καταστατική σοβαρότητα»....