Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ολυμπιακή φλόγα: Χιλιάδες κόσμου την υποδέχθηκαν στη Μασσαλία

Ολυμπιακή φλόγα: Χιλιάδες κόσμου την υποδέχθηκαν στη Μασσαλία





Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή των οργανωτών να επιλέξουν την μεγαλούπολη του γαλλικού νότου, η οποία περηφανεύεται και σήμερα για το ότι χτίστηκε από Έλληνες της Φώκαιας τον 7ο αιώνα προ Χριστού.

Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τονί Εστανγκέ: η Μασσαλία είναι η παλαιότερη πόλη της Γαλλίας, μια πόλη που ίδρυσαν Έλληνες. «Ήταν κάτι που περιμέναμε πολύ καιρό», είπε, κάνοντας αναφορά και στον βαρώνο Ντε Κουμπερτέν, που αναβίωσε τους Αγώνες το 1896 στην Αθήνα.

Εξι χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς ο Φλοράν Μανοντού, Γάλλος Ολυμπιονίκης του 2012 στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης ανδρών, αναμενόταν να μεταφέρει τη φλόγα στην ξηρά, παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί εκπαιδευμένα σκυλιά της γαλλικής Αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές των επίλεκτων γαλλικών δυνάμεων. «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. «Η ζωή συνεχίζεται στη Μασσαλία, αλλά υπό συνθήκες υψηλής ασφαλείας» πρόσθεσε.

«Σχεδιάσαμε αυτή την εκδήλωση ως μία τελετή, την πέμπτη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, πέρα από τις τελετές έναρξης και λήξης» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρισιού 2024 Τιερί Ρεμπούλ, υπεύθυνος για τις τελετές.

«Η Μασσαλία είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθούν αναμνήσεις, ήταν η προφανής επιλογή» τόνισε ο Εστανγκέ.









Μετά την τελετή θα ακολουθούσε δωρεάν συναυλία ραπ σε πλωτή σκηνή μπροστά σε 45.000 θεατές. 

Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει την Πέμπτη με τους πρώην ποδοσφαιριστές της Olympique de Marseille, Ζαν-Πιερ Παπέν, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Μπαζίλ Μπολί, καθώς και τον σεφ τριών αστέρων Αλεξάντρ Μαζιά μεταξύ των λαμπαδηδρόμων.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...

Μαγαζίνο

Η Χρύσα Μιχαλοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μητρότητα, τη νέα της καθημερινότητα με τον γιο της, αλλά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Αρχικά,...