Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται το τριήμερο φεστιβάλ του ΕΚΠΑ, «We are UoA»

Ολοκληρώνεται το τριήμερο φεστιβάλ του ΕΚΠΑ, «We are UoA»


Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, το 1ο Φεστιβάλ “We Are UoA” του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου οι πύλες άνοιξαν στις 19/10 στο ιστορικό Κεντρικό Κτήριο στα Προπύλαια. «Το φεστιβάλ δεν είναι απλά μια σειρά εκδηλώσεων, αλλά ένα δυναμικό βήμα που ενώνει την οικογένεια του Πανεπιστημίου μας. Ανοίγουμε τις πύλες μας στην κοινωνία», δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κατά την εναρκτήρια ομιλία του.

Συμβολικά προηγήθηκε της έναρξης του φεστιβάλ η ανάκρουση του ύμνου του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχει συνταχθεί από τον εθνικό μας ποιητή ―και για πολλά έτη γενικό γραμματέα του Πανεπιστημίου― Κωστή Παλαμά.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, καλωσορίζοντας όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω σήμερα στην επίσημη έναρξη του 1ου Φεστιβάλ “We Are UoA”, μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά όλους όσοι απαρτίζουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια γιορτή αφιερωμένη στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα, στη γνώση, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη συλλογικότητα, μια γιορτή αφιερωμένη σε εσάς, την καρδιά του Πανεπιστημίου μας!

Το φεστιβάλ αυτό δεν είναι απλά μια σειρά εκδηλώσεων, αλλά ένα δυναμικό βήμα που ενώνει την οικογένεια του Πανεπιστημίου μας. Στο τριήμερο αυτό, ανοίγουμε τις πύλες μας στην κοινωνία. Φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, απόφοιτοι, υποψήφιοι φοιτητές και το ευρύτερο κοινό όλης της πόλης – θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο και το όραμά μας, να συζητήσουν και να εμπνευστούν.








Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος.

Η διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ αποτελεί τη ζωντανή έκφραση της συνεργασίας αλλά και του κοινού μας οράματος για ένα Πανεπιστήμιο που προάγει τη γνώση, την έρευνα, τη δημιουργικότητα και την κοινωνική προσφορά.

Σας προσκαλώ λοιπόν, να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτή τη γιορτή και εύχομαι το 1ο Φεστιβάλ “We Are UoA” να αποτελέσει την απαρχή ενός θεσμού που θα ριζώσει στο Πανεπιστήμιό μας και θα γίνει σημείο αναφοράς για την κοινότητά μας αλλά και για όλη την πόλη παρέχοντας έναν δυναμικό χώρο συνάντησης, διαλόγου και δημιουργίας στις επόμενες γενιές».

Ειδικά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ “We Are UoA”, πραγματοποιήθκε ένα πάρτι-γιορτή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών όλων των Τμημάτων στην Πλατεία Προπυλαίων.

Οι εκδηλώσεις

Το τριήμερο των ανοικτών εκδηλώσεων συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 21/10 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

-Open Days μέχρι τις 7μμ στο αμφιθέατρο ‘Δρακόπουλος’. Ανοικτές ημέρες γνωριμίας και υποδοχής των υποψηφίων φοιτητών, των οικογένειών τους αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με μέλη του Διδακτικού προσωπικού των σαράντα δύο (42) Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόσο για τις σπουδές σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

-Ημέρες καριέρας στην Αίθουσα Συμβουλίου Διοίκησης μέχρι τις 7μμ. Διοργανώνονται σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Αθηνών (https://career.uoa.gr) με στόχο να προσφέρει τόσο στους φοιτητές, όσο και στους αποφοίτους την ευκαιρία να συνδεθούν με περισσότερες από 40 κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν απευθείας με πιθανούς εργοδότες, να εξερευνήσουν επαγγελματικές διαδρομές και να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς.







Ολοκληρώνεται το τριήμερο φεστιβάλ του ΕΚΠΑ, «We are UoA»

Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστημίου Αθηνών

-Μέσω των συνεδριών δικτύωσης, οι Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν σχεδιαστεί για να ενδυναμώσουν τη νέα γενιά επαγγελματιών, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν στην αγορά εργασίας, να αναπτύξουν δεξιότητες υψηλής ζήτησης και να κάνουν ενημερωμένες επαγγελματικές επιλογές.

-Επιπλέον, για σήμερα οι δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν την προβολή κινηματογραφικής ταινίας “Ο Θάνατος ενός Γραφειοκράτη – La muerte de un burocrata (Κωμωδία, 1966)” από τους φοιτητές του Κινηματογραφικού Τομέα στο κινηματοθέατρο ΙΡΙΔΑ, την προβολή και παρουσίαση της διαδικασίας μοντάζ από φοιτητές του Κινηματογραφικού ΕΚΠΑ στο κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Την παρουσίαση μαγνητοσκοπημένης θεατρικής παράστασης του Β’ Ομάδα Θεατρικού Τομέα. Την Ημέρα Ερευνητή, όπου οι Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζουν το ερευνητικό έργο της Σχολής τους σχετικά με την πρόοδο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της κοινωνίας, καθώς αποτελεί τη βάση για την κατανόηση νέων φαινομένων, τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το Reunion πάρτι στην Πλατεία Προπυλαίων και τη συναυλία με το σχήμα Music Odyssey του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με τη συμμετοχή του Νίκου Πορτοκάλογλου.







EKPA_1729436320215-1024x683

-Σχετικά με τις εκδηλώσεις, που προηγήθηκαν αναφέρονται ενδεικτικά οι Open Days, δηλαδή ανοικτές ημέρες γνωριμίας και υποδοχής των υποψηφίων φοιτητών, των οικογένειών τους αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με μέλη του Διδακτικού προσωπικού των σαράντα δύο (42) Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόσο για τις σπουδές σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

-Οι ομιλίες «Dialogues – Διάλογοι», με θέμα: «Links – Συνδέσεις», μία πλατφόρμα συζητήσεων σε real time, η οποία είχε ως στόχο να προκαλέσει τη σκέψη, να προάγει την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ομιλητών από διάφορους τομείς, οι οποίοι μοιράζονται τις ιδέες, τις ιστορίες και τις καινοτόμες σκέψεις τους, ενθαρρύνοντας την κοινότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών να αλληλοεπιδράσει με νέες έννοιες για την προαγωγή της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της εξωστρέφειας. Στους Διαλόγους συμμετείχαν οι: Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Τμήμα Ιατρικής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης Έρευνας & Καινοτομίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Τίγκελης, Καθηγητής Ηλεκτρονικής Φυσικής και Συστημάτων Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ, Γεώργιος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Ευθυμία Μπάσδρα, Καθηγήτρια Βιοχημείας-Εμβιομηχανικής Τμήμα Ιατρικής ΕΚΠΑ, Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, Θεοφάνης Μυλωνάς, Γενικός Δ/ντης Eurobank & Επικεφαλής Wealth Management, Ευθύμιος Λέκκας, Ομ. Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ, Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης, κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, Θεόδωρος Παπακώστας, “Archaeostoryteller” Αρχαιολόγος, Κων/νος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Νανο-Τεχνολογίας, Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Δημήτρης Κατσιάνης, Αν. Πρόεδρος ΕΔΥΤΕ ΑΕ, μέλος ΔΕΠ ΕΚΠΑ, Παντελής Τζωρτζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος στο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας ΑΕ-ΕΛΚΑΚ (και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ-ΕΑΤ). Συντονιστές ήταν οι Δημοσιογράφοι Δήμητρα Ευθυμιάδου και Μάκης Προβατάς.







FESTIVAL_EKPA_ARTHROU

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πάρτι αποφοίτησης, συναυλία με μουσικές από την ελληνική παράδοση από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (με τη συμμετοχή του Χορευτικού Τομέα ΠΟΦΠΑ – Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκθεση φωτογραφίας, παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών, ζωντανό κινηματογραφικό γύρισμα, ανοιχτό θεατρικό εργαστήρι, ανοιχτό μάθημα παραδοσιακών χορών και φωτογραφίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ έλαβαν χώρα ξεναγήσεις στο Κεντρικό Κτήριο των Προπυλαίων, το οποίο θεμελιώθηκε στις 2 Ιουλίου του 1839 και σχεδίασε ο Δανός αρχιτέκτονας Hans Christian Hansen και που προοριζόταν εξαρχής να αποτελέσει το κέντρο του νεοσύστατου Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Η βράβευση των αριστούχων πρωτοετών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε, επίσης, η τελετή βράβευσης των αριστευσάντων πρωτοετών φοιτητών στην Μεγάλη Αίθουσα του Κεντρικού Κτηρίου. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, απευθυνόμενος στους φοιτητές σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η τελετή βράβευσης των αριστευσάντων πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών αποτελεί μια στιγμή υπερηφάνειας για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Είστε εσείς οι νέοι και νέες που με την προσπάθεια και τις επιτυχίες σας αποδεικνύετε την αξία της αριστείας και μας κάνετε υπερήφανους με τις επιδόσεις σας.

Σήμερα σε μια εποχή με ανακατατάξεις και προκλήσεις, που η ανάγκη ανάδειξης φωτεινών παραδειγμάτων επιστημονικής πρωτοπορίας είναι σημαντικό ζητούμενο σε όλο τον κόσμο, έχετε επιτύχει την εισαγωγή σας σε ένα πρωτοπόρο δημόσιο Πανεπιστήμιο με μακρά ιστορική πορεία που εκτείνεται στη διάρκεια δύο αιώνων.

………… Η πορεία του Πανεπιστημίου μας και η παραγωγή υψηλού επιπέδου καινοτόμου έρευνας έχει αποτυπωθεί στους δύο αυτούς αιώνες σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις, καθώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει την πρωτοκαθεδρία όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών αλλά και μεταξύ όλων των Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ βρίσκεται στα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η νέα γενιά επιστημόνων είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Αυτή τη νέα γενιά έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε και να της δώσουμε τη δυνατότητα να προοδεύει και να αριστεύει. ‘Είμαστε το Πανεπιστήμιο Αθηνών’ και μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες και επιτεύγματα!».

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Κεφαλογιάννη ξανά στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα

«Δεν είσαι βασιλιάς μου!»: Χάος στο αυστραλιανό κοινοβούλιο με γερουσιαστή που έβαλε τις φωνές στον βασιλιά Κάρολο

«Σκηνικό κουρελού» με 10 Κοινοβουλευτικές Ομάδες στη Βουλή – Τι παίζει με εκλογικό νόμο και όριο 4-5%



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το διάστημα που έμεινε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ και...

Πολιτική

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τραγικές φιγούρες τα μέλη...

Μαγαζίνο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες ο θάνατος του Liam Payne, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός μπαλκονιού ξενοδοχείου...

Αθλητικά

Ο Μπετανκόρ άνοιξε το σκορ στο 63′ για τους Σερραίους – Μετάδοση από Cosmote Sport 1 Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!