Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ


Το debate ανάμεσα στους έξι υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περνάει στην ιστορία. Στην ιστορία μένουν ωστόσο και οι ατάκες που ξεχώρισαν από την τηλεοπτική αναμέτρηση των 180 λεπτών στη δημόσια τηλεόραση.

Μια διαδικασία διαφορετική από τις συνηθισμένες, που έδωσε τη δυνατότητα στους υποψήφιους προέδρους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους και να απευθύνονται – ουκ ολίγες φορές – ο ένας στον άλλο, χαρίζοντας ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δέχτηκε τα πυρά από τους συνυποψηφίους του για τους χειρισμούς του στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος, ο Χάρης Δούκας για τον διπλό του ρόλο και στο δήμο και στο ΠΑΣΟΚ και η Άννα Διαμαντοπούλου για την πολύχρονη απουσία της από το χώρο.

Παράλληλα με την τηλεμαχία στο studio 4 της ΕΡΤ, αναμέτρηση υπήρξε και στα social media, με τους χρήστες να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις.

Η μάχη ΔούκαΑνδρουλάκη «χάρισε» αρκετές ατάκες.

1.) «Δεν είσαι Μιτεράν, ούτε Βίλυ Μπραντ και δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν. Πώς θα βάλεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, δήμαρχος και πρόεδρος», ρώτησε τον Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τον διπλό του ρόλο. «Είναι απρέπεια αυτό που έκανες. Κατέβηκα στη ΚΕΔΕ γιατί δεν συγκρότησες ποτέ Τομέα Αυτοδιοίκησης», αντέτεινε ενοχλημένος ο Χάρης Δούκας.

2.) Ο Χάρης Δούκας δεν έκρυψε, σε άλλο σημείο την ενόχλησή του για τον χαρακτηρισμό «ευνοημένος» από τον Νίκο Ανδρουλάκη και αντεπιτέθηκε θυμίζοντας τις δηλώσεις του πως θα ήταν «αποτυχία η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και ότι απειλούσε με διαγραφές όποιον έκανε κριτική.

3.)Ατάκες «χάρισε» και η άγρια κόντρα Διαμαντοπούλου-Δούκα.«Δεν έχεις θέσεις ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων», είπε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στον Χάρη Δούκα με εκείνον να απαντά ειρωνικά «ήμουν ΠΑΣΟΚ, όταν εσύ δεν ήσουν».

4.) «Λείπεις 12 χρόνια Άννα. Πώς ελπίζεις να γυρίσεις πίσω και να εμπνεύσεις εμάς;», θύμισε σε άλλο σημείο ο Παύλος Γερουλάνος στην Άννα Διαμαντοπούλου. «Αν ρωτήσεις τους πολίτες τι είναι η Διαμαντοπούλου, θα σου πουν όλοι ΠΑΣΟΚ», απάντησε εκείνη.







Debate ΠΑΣΟΚ (2)






5.) «Δηλητηριώδεις» ήταν πολλές ατάκες της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στρατηγική που ακολούθησε ως πρόεδρος. «Έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα», ήταν ένα από τα σχόλια της Νάντιας Γιαννακοπούλου ενώ σε άλλο σημείο τον κατηγόρησε ότι έχει αυτοανακηρυχθεί υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ και τον ρώτησε «όλοι οι άλλοι δεν είμαστε; Δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα».

6.) Σύγκρουση στο debate με ατάκες υπήρξε και ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο. «Αγαπητέ Παύλο, αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Παύλο Γερουλάνο σχετικά με πρόταση που διατύπωσε σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.







Debate ΠΑΣΟΚ






7.) Ο Μιχάλης Κατρίνης προς το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης, κατηγόρησε τον Χάρη Δούκα πως «δεν έχει επίγνωση του ρόλου και των απαιτήσεων που έχει η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

8.) «Στην Κάσο πήγε να γίνει πόντιση καλωδίου». Ποικίλα σχόλια στα social media προκάλεσε και η αναφορά του Χάρη Δούκα στο θέμα της Κάσου και της ΑΟΖ.

9.) Η ερώτηση με αιχμές του Χάρη Δούκα στον Παύλο Γερουλάνο για τα μεγάλα ακίνητα, τις πολυκατοικίες που χτίζονται στην Αθήνα και την περίπτωση της Βασιλίσσης Ολγας, με τον κ. Γερουλάνο να τον «αδειάζει». 







Debate ΠΑΣΟΚ (3)



10.) Ενδιαφέρον είχε και η αντιπαράθεση που είχαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Μιχάλης Κατρίνης για το ελληνικό βέτο.

Στην ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη για την αναγκαιότητα της χρήσης του βέτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Υπάρχουν δύο βέτο. Το ένα βέτο είναι το Ενωσιακό. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ, διότι είναι στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα αυτό που προτείνω δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες Μιχάλη. Αυτό που προτείνω είναι το εξής: για θέματα φορολογικά και κυρώσεων να σταματήσει η ιστορία των φορολογικών παραδείσων και των εκβιασμών του Όρμπαν για να στηρίζουν τον Ερντογάν. Δηλαδή θέλουν να βάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία διότι φυλακίζει το Ερμιτάζ, τον πρόεδρο του Κατάρ παράνομα, καταχρηστικά. Δεν μπορούμε να βάλουμε κυρώσεις διότι θέλει 27 ψήφους. Εκβιάζει η Ουγγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Άρα άλλο το βέτο, το ενωσιακό που δεν αλλάζει».

Δείτε τα σημεία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποψήφιους αρχηγούς σε ένα βίντεο 







Debate ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Έντονη αντιπαράθεση των υποψηφίων κόντρες και αιχμές σε υψηλούς τόνους



Δείτε εδώ ολόκληρο το debate 







Live | Debate Υποψήφιων Προέδρων



Ειδήσεις σήμερα:

Η ακτινογραφία του ντιμπέιτ για το ΠΑΣΟΚ: Οι αιχμές, τα όπλα, οι συγκρούσεις και οι τακτικές των 6

64χρονη Αμερικανίδα η πρώτη που χρησιμοποίησε τον θάλαμο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία

Έρχονται αυτόματα πρόστιμα από την εφορία χωρίς… εξηγήσεις – Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...