Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Οι συναυλίες δεν τελείωσαν – Τι περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη

Οι συναυλίες δεν τελείωσαν – Τι περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη


Αναφορικά με το τι συναυλίες μας έχουν απομείνει από ξένους καλλιτέχνες η λίστα είναι μικρούλα, αλλά περιεκτική!

Τον συναυλιακό “γάιδαρο” του φετινού καλοκαιριού τον φάγαμε και μένει η ουρά. Μέχρι στιγμής αφήσαμε εγκεφαλικά κύτταρα, πολύ ιδρώτα, κομμάτια από τις φωνητικές μας χορδές και ολίγα γραμμάρια λίπους μπροστά από τις συναυλιακές σκηνές της Αθήνας και μας μένει ένα σχετικά χαλαρό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα έχουν την τιμητική τους και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους τη Μαρίνα Σάττι (φέτος έχει την τιμητκή της), τον Πάνο Βλάχο, τον Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη καλ.

Με το Release Athens να είναι η προμετωπίδα της διασκέδασής μας φέτος το καλοκαίρι, στο μυαλό στριφογυρνούν ονόματα που θέλουμε να δούμε σε συναυλίες του χρόνου, με το καλό. Πάντως, αναφορικά με το τι μας έχει… απομείνει από ξένες συναυλίες, η λίστα είναι μικρούλα, αλλά περιεκτική!

Οι συναυλίες που περιμένουμε

Behemoth και Testament
[Release – Πλατεία Νερού /Κυριακή 28 Ιουλίου]

Μετά τους εμβληματικούς Judas Priest μαζί με την μπάντα του Bruce Dickinson και τους Accept που πρόσφεραν την απόλυτη heavy metal βραδιά στο Release την περασμένη Κυριακή, περιμένουμε τους Behemoth και τους Testament, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Behemoth χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακά σκηνικά και την επιβλητική παρουσία του Nergal. Με το θεατρικό τους metal live act θα αναλάβουν να ρίξουν την αυλαία του Release Athens 2024. [*Διάβασε όλες τις εμπειρίες μας από το φετινό Release, εδώ…]

Placebo
[Rockwave Nights – Λυκαβηττός / Πέμπτη 1η Αυγούστου]

Πέρυσι τους… φοβηθήκαμε λίγο στην Τεχνόπολη, αλλά οι Placebo παραμένουν αγαπημένοι του ελληνικού κοινού ειδικά τώρα που επιστρέφουν στον Λυκαβηττό. Για όσους θυμούνται τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου το 2003, οι Placebo την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα είναι μία όαση από το ροκ παρελθόν μας. Τα δύο αγόρια είναι κοινωνικά ευαίσθητα, δεν συμπαθούν τα νικητά τηλέφωνα και έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα πάνω από 10 φορές οπότε μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Το ντοκιμαντέρ τους με τίτλο “This Search For Meaning” τράβηξε την προσοχή μας και μακάρι να το δούμε σε προβολή κάποια στιγμή. Προς το παρόν “Every you and every me ” την πιο κατάλληλη στιγμή.

Lenny Kravitz
[ATHENSROCKS 2024 – OAKA / Παρασκευή 2 Αυγούστου]



Lenny Kravitz με H.E.R. στο “Are you Gonna Go My Way” των 64ων Grammy το 2022 στο Las Vegas.


AP Photo/Chris Pizzello

Ένας μικρός θεός της ροκ ζει σε ένα ιδιωτικό νησάκι στις Μπαχάμες, κάνει μονόζυγο και τρέφεται βιολογικά. Το AthensRocks υποδέχεται τον θρυλικό ροκ σούπερ σταρ Lenny Kravitz στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, και περιμένουμε με τρέλα το μοναδικό show, που μόνο εκείνος μπορεί να μας χαρίσει. Mε σχεδόν 40 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Lenny Kravitz παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όλα τα άλμπουμ του έχουν κατακτήσει χρυσές και πολύ-πλατινένιες διακρίσεις, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε συλλέκτη βραβείων χάρη στα αμέτρητα hits του. Από το Let Love Rule του 1998 μέχρι το Raise Vibration του 2018, ο Lenny υπηρετούσε τους θεούς του rock n roll, της soul αλλά και της funky μουσικής κι εκείνοι του το ανταπέδωσαν, μετατρέποντάς τον σε έναν από αυτούς. Το “TK421” μας έδωσε μια γεύση για το τι να περιμένουμε!!

Emeli Sandé
[Sani Festival / Σάββατο 3 Αυγούστου]

Emeli Sande



Emeli Sande


Joel Ryan/Invision/AP

Η διάσημη τραγουδίστρια Emeli Sandé, που έγινε διεθνώς γνωστή με την ερμηνεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πλέον έχει στο ενεργητικό της 11 top hits στην Μεγάλη Βρετανία, θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, το Σάββατο 3 Αυγούστου, και υπόσχεται να μαγέψει το κοινό του Sani Festival. Η φωνή της θεωρείται μία από τις σημαντικότερες της σύγχρονης βρετανικής μουσικής σκηνής. Η Sandé έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και προωθούν την ισότητα των φύλων. Έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σημασία της ισότητας και της γυναικείας ενδυνάμωσης. Με τη δουλειά και τις δημόσιες εμφανίσεις της, συνεχίζει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει θετικές αλλαγές στην κοινωνία.

Και μία σύντομη γεύση από τις συναυλίες του Σεπτέμβρη

Primer Festival

Φεστιβαλικά μιλώντας περιμένουμε with flying colours το Primer Music Festival, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου σε Πλατεία Νερού και Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do. Δες τα πάντα για το line-up στο primermusicfestival.com.

Αναφορικά με μεμονωμένους καλλιτέχνες της ξένης μουσικής σκηνής, την προσοχή μας τράβηξαν οι:

James
[Λυκαβηττός, 5 Σεπτεμβρίου]



James στο Ηρώδειο


Afroditi Zaggana

Addicted to… James; Τους είδαμε το καλοκαίρι του 2023 στο Ηρώδειο σε μία αξέχαστη sold-out βραδιά με τον Tim Booth να χάνεται στην αγκαλιά των θαυμαστών του οργώνοντας όλο το αρχαίο θέατρο. Οι James επιστρέφουν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα, για να συναντηθούν και πάλι με τους χιλιάδες Έλληνες fans. Άλλο ένα συγκρότημα που δεν ξεχνάει με τίποτα το ελληνικό κοινό.

James Arthur
[Λυκαβηττός, 3 Σεπτεμβρίου]

James Arthur



James Arthur


AP Photo/Abraham Caro Marin

Ο James Arthur ζωντανά στις 3 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού! Ο Βρετανός σταρ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια συναυλία με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ μουσικής για τον 21ο αιώνα. Έχει έχει διαγράψει μια εκπληκτική πορεία που αποτυπώνεται στο δυσθεώρητο νούμερο των 16 δισεκατομμυρίων streams/downloads στις διάφορες πλατφόρμες μουσικής αναπαραγωγής! H παραμυθένια καριέρα του ξεκίνησε με τη νίκη του στο X Factor του 2012. Η ερμηνεία του στο “Impossible” έφτασε στο νο1 της Μεγάλης Βρετανίας, πούλησε 2.500.000 αντίτυπα και έγινε το πιο επιτυχημένο single στην ιστορία του show!

Hauser
[Λυκαβηττός / 13 Σεπτεμβρίου]

Ο Κροάτης “επαναστάτης με το τσέλο” επιστρέφει για δύο εμφανίσεις. Τον είδαμε το περασμένο καλοκαίρι στο θέατρο του Λυκαβηττού να παίζει από Κοέν μέχρι Μάικλ Τζάκσον και από λάτιν επιτυχίες μέχρι το “No woman, no cry”. Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από τον ανεπανάληπτο συνδυασμό των εκρηκτικών ερμηνειών με τον ρομαντικό μεστό ήχο. Ο Hauser είναι μία μουσική κατηγορία από μόνος του. Και σίγουρα αγαπημένος του γυναικείου κοινού. Το «κακό» παιδί – και ιδρυτικό μέλος – του μουσικού διδύμου των 2Cellos, γνωστός απλά ως Hauser, θα επισκεφθεί ξανά την Αθήνα και το Θέατρο Λυκαβηττού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ θα εμφανιστεί και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (11 Σεπτεμβρίου).

Curtis Harding
Floyd Live Music Venue / 12 Σεπτεμβρίου

O Curtis Harding έρχεται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Floyd Live Music Venue, για ένα πολύ ξεχωριστό live show. Μια από τις σπουδαιότερες μαύρες φωνές των τελευταίων χρόνων σε μια βραδιά όπου η soul, η R&B και το hip-hop συναντούν ιδανικά το rock και την ψυχεδέλεια! Mέλος μιας άτυπης αλλά συναρπαστικής νέας γενιάς καλλιτεχνών, υπεύθυνων για την αναγέννηση της soul. Εμπνέεται από καλλιτέχνες όπως ο Otis Redding, ο Sam Cooke και οι Rolling Stones. Άμεσος και αναζωογονητικός, με σκηνική παρουσία επιβλητική και εθιστική, ο γεννημένος στο Μίσιγκαν singer-songwriter έχει καταφέρει με μόλις τρεις δίσκους να γευτεί την απόλυτη αποθέωση. Τον περιμένουμε στο Floyd!

Dionne Warwick
[Ηρώδειο / 15 Σεπτεμβρίου]

Dionne Warwick



Dionne Warwick


Robert Altman/Invision/AP

Πιο… κλασική συναυλιακή επιλογή, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στην ιστορία της παγκόσμιας, σύγχρονης μουσικής. Και μία θρυλική μορφή της μουσικής που θα “γεμίσει” τη σκηνή του Ηρωδείου στις 15 Σεπτεμβρίου. Η Dionne Warwick είναι βραβευμένη με πέντε Grammy, έχει κυκλοφορήσει 45 άλμπουμ και έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στη ποπ, σόουλ, τζαζ και R&B μουσικής κουλτούρας μέσα από πλήθος τραγουδιών μεταξύ των οποίων και οι επιτυχίες της «Walk on By», «I’ll Never Fall in Love Again», «Heartbreaker» και «That’s What Friends Are For». Ενεργό μέλος της επιτυχημένης πρωτοβουλίας “That’s What Friends Are For” με την οποία συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια δολάρια για τον αγώνα κατά του AIDS. Έχει – μεταξύ άλλων – συνεργαστεί με τον οργανισμό “World Hunger Project” για την καταπολέμηση της πείνας παγκοσμίως.

Jack Savoretti
[Λυκαβηττός /20 Σεπτεμβρίου]

Jack_Savoretti



Jack_Savoretti – “Miss Italia”

Ο γοητευτικός Ιταλός ερμηνευτής Jack Savoretti έρχεται ξανά στην Ελλάδα για δυο μοναδικές συναυλίες τον Σεπτέμβριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της περιοδείας του για το νέο του άλμπουμ “Miss Italia”, ο αγαπημένος καλλιτέχνης του ελληνικού κοινού, θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών. Θα τον απολαύσουμε ξανά επί σκηνής να ερμηνεύει τα νέα του τραγούδια αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες του “What More Can I Do”, “Greatest Mistake”, “Love is On The Line”, “Who’s Hurting Who”, “Whiskey Tango”, “Too Much history” αλλά και το διαχρονικό “Senza Una Donna” από την πρόσφατη συνεργασία με τον Zucchero.

Fatboy Slim στο Bolivar
[Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου]

Η φαντασμαγορική … λέιζερ εμφάνισή του στο ΚΠΙΣΝ το καλοκαίρι του 2023 μας άφησε με το στόμα ανοικτό, και μάλιστα σε μία βραδιά απίστευτου καύσωνα την οποία μοιραστήκαμε με χιλιάδες κόσμο, δωρεάν στο Ξέφωτο. Ο θρυλικός DJ Fatboy Slim, μία από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών έρχεται – όπως μάθαμε- στο Bolivar στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...