Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Οι δασμοί θα σταματήσουν τους Κινέζους;

Οι δασμοί θα σταματήσουν τους Κινέζους;


Κορυφαία στελέχη της BMW και της Volkswagen προειδοποιούν την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της επιβολής υψηλότερων δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από Κινέζους κατασκευαστές.

Υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω δασμοί θα μπορούσαν να διαταράξουν το σχέδιο Green Deal της ΕΕ και να βλάψουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες που βασίζονται στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά κατά πόσον τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα επωφελούνται από αθέμιτες επιδοτήσεις, γεγονός που ενδεχομένως δικαιολογεί πρόσθετους δασμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Oliver Zipse προειδοποίησε για τις συνέπειες αυτών των δασμών, δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να βλάψουν την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και να διακινδυνεύσουν αντίποινα.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπογράμμισε επίσης τον κίνδυνο αντιποίνων και τόνισε τη σημασία των παγκόσμιων δραστηριοτήτων για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν όλο και περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά με ηλεκτρικά σε ανταγωνιστικές τιμές, προσθέτοντας πίεση στους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, με τους προσωρινούς δασμούς να είναι έχουν ισχύ έως τον Ιούλιο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πλημμύρα της αγοράς της ΕΕ από την Κίνα με επιδοτούμενα ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW υπογράμμισε τις διμερείς εξαρτήσεις από εξαρτήματα και πρώτες ύλες από την Κίνα, υποδηλώνοντας ότι η επιβολή δασμών θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αναπτύξει την τεχνολογία EV.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...