Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι το κλειδί για την προεδρία των ΗΠΑ

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι το κλειδί για την προεδρία των ΗΠΑ


Μια εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, εντείνουν τις προσπάθειές τους να κερδίσουν το μικρό, αλλά κρίσιμο ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Και οι δύο εκστρατείες επενδύουν σημαντικά σε στρατηγικές που βασίζονται σε δεδομένα, προκειμένου να εντοπίσουν και να πείσουν αυτούς τους ψηφοφόρους, που θεωρούνται καθοριστικοί για την έκβαση των εκλογών.

Η εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις έχει περάσει 18 μήνες αναλύοντας προσεκτικά τις συνήθειες των ψηφοφόρων σε κρίσιμες πολιτείες. Η εκστρατεία αποδίδει σε κάθε ψηφοφόρο ένα «σκορ προσβασιμότητας» για να καθορίσει πόσο εύκολα μπορεί να τους προσεγγίσει και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να καθοδηγήσει τις εμφανίσεις της Χάρις στα μέσα ενημέρωσης και το πρόγραμμα των ταξιδιών της.

Από την άλλη πλευρά, η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώνεται σε ομάδες νεότερων, πιο φυλετικά διαφοροποιημένων και χαμηλότερου εισοδήματος ψηφοφόρων που χρησιμοποιούν κυρίως υπηρεσίες streaming και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τραμπ έχει εμφανιστεί σε διάφορες πλατφόρμες που στοχεύουν σε νεότερα ακροατήρια για να συνδεθεί με αυτούς τους ψηφοφόρους.

Και οι δύο εκστρατείες συμφωνούν ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι ασχολούνται λιγότερο με τα πολιτικά θέματα, γεγονός που τους καθιστά πιο δύσκολα προσεγγίσιμους, παρά τη μαζική επένδυση στην προσέγγισή τους.

Πόσοι και είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι; – Πώς προσπαθεί ο κάθε υποψήφιος να τους προσελκύσει

Τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων από τους New York Times και το Siena College αποκαλύπτουν ότι μόλις το 3,7% των ψηφοφόρων σε κρίσιμες πολιτείες — περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα — είναι πραγματικά αναποφάσιστοι. Αυτοί οι ψηφοφόροι τείνουν να είναι νεότεροι, πιο φυλετικά διαφοροποιημένοι και λιγότερο πιθανό να έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Σημαντικό επίσης είναι ότι οι μαύροι ψηφοφόροι αποτελούν περίπου το 21% αυτής της ομάδας, γεγονός που εξηγεί γιατί και οι δύο εκστρατείες επικεντρώνονται στη κινητοποίηση των μαύρων και των Λατινοαμερικανών ψηφοφόρων.

Πολλοί από αυτούς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους αμφισβητούν την αξία της ψήφου τους, με ορισμένους να αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από την πολιτική διαδικασία.

Η εκστρατεία της Χάρις θεωρεί ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων αυτών είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό που βλέπει η εκστρατεία του Τραμπ. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Ρεπουμπλικανών γυναικών που είναι δυσαρεστημένες με τον Τραμπ, ιδιαίτερα σε θέματα όπως οι αμβλώσεις.

Σε ομιλίες της η Χάρις απευθύνθηκε άμεσα σε αυτούς τους ψηφοφόρους, τονίζοντας την προσέγγισή της και επισημαίνοντας ότι υποστηρίζεται από σημαντικά πρώην στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, όπως τη Λιζ Τσέινι.

Η ομάδα της Χάρις μετρά προσεκτικά την αποτελεσματικότητα αυτών των εμφανίσεων, βρίσκοντας ότι η πρόταση της να επεκτείνει την κάλυψη του Medicare για φροντίδα στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην πειθώ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει διαπιστώσει ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι ανησυχούν ιδιαίτερα για ζητήματα όπως ο πληθωρισμός, οι τιμές των τροφίμων και το κόστος στέγασης. Αυτά τα οικονομικά ζητήματα είναι κεντρικά στη στρατηγική του Τραμπ, και η ομάδα του πιστεύει ότι οι πρόσφατοι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι τείνουν περισσότερο προς αυτόν.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, οι προσπάθειες των δύο εκστρατειών να κερδίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους θα μπορούσαν τελικά να καθορίσουν την έκβαση. Οι σύμμαχοι της Χάρις είναι βέβαιοι ότι η προσέγγισή της, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες των προαστίων και τις μειονοτικές ομάδες, θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει τη νίκη σε κρίσιμες πολιτείες. Παράλληλα, η ομάδα του Τραμπ παραμένει αισιόδοξη ότι η εστίαση τους στα οικονομικά ζητήματα θα έχει απήχηση στους ψηφοφόρους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνηση – 28η Οκτωβρίου: Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου – Ουρές πολλών χιλιομέτρων σε Κόρινθο και Λαμία

Νίκος Δένδιας: Προανήγγειλε την Ατζέντα 2030 – «Θα αποκτήσουμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ»

Κρουζ Μπέκαμ: Η σύντροφος του Τζάκι Αποστέλ δείχνει την ουλή στην πλάτη της και αποκαλύπτει πως έμαθε να περπατάει ξανά



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Χέφτε Μπετανκόρ – που σκόραρε και κόντρα στην ΑΕΚ στο 1-0 στις Σέρρες – από την πλευρά του αφού ρωτήθηκε για το γεγονός...

Οικονομία

Μείωση των τιμολογίων του ρεύματος αναμένεται τον Νοέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας ενώ 16 %...

Κόσμος

Εικόνες από δορυφόρους έδειξαν ότι στις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, επλήγησαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζονταν μείγματα στερεών καυσίμων για...

Κόσμος

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες Σάββατο ότι η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι «καταστροφική», με «εντατικές...