Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Οικονομική «βόμβα» του Μπάιντεν στην Κίνα: Στο 100% οι δασμοί για τα ηλεκτρικά οχήματα

Οικονομική «βόμβα» του Μπάιντεν στην Κίνα: Στο 100% οι δασμοί για τα ηλεκτρικά οχήματα


Ανακοινώνοντας νέους αυστηρούς δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του ανταγωνισμού των ΗΠΑ με την Κίνα προσέθεσε την Τρίτη η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας νέους αυστηρούς δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι αυξήσεις των δασμών ήταν απαραίτητες για την προστασία των αμερικανικών βιομηχανιών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από φέτος, ο Μπάιντεν θα τετραπλασιάσει τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, από 25% σε 100%. Ο εισαγωγικός φόρος στις κινεζικές ηλιακές κυψέλες θα διπλασιαστεί, από 25% σε 50%. Και οι δασμοί σε ορισμένες κινεζικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα αυξηθούν περισσότερο από τρεις φορές, από 7,5% σήμερα έως 25%, μετέδωσε το CNBC.

Ο Μπάιντεν έδωσε επίσης εντολή στην εμπορική αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Κάθριν Τάι, να υπερτριπλασιάσει τους δασμούς στις μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στις μπαταρίες λιθίου που προορίζονται για άλλες χρήσεις. Από το 2025, οι δασμοί στους εισαγόμενους κινεζικούς ημιαγωγούς θα αυξηθούν από 25% σε 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά θα επιβληθούν δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές ιατρικών βελονών και συριγγών, καθώς και σε τεράστιους γερανούς από πλοίο σε ξηρά, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ενημερωτικό δελτίο. Τα κινεζικά ιατρικά γάντια από καουτσούκ και ορισμένες αναπνευστικές συσκευές και μάσκες προσώπου θα πληγούν επίσης με υψηλότερους δασμούς.

Ορισμένα είδη, όπως οι μπαταρίες και ο φυσικός γραφίτης, θα έχουν μεγαλύτερες περιόδους σταδιακής εφαρμογής των δασμών. ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι αυτό γίνεται εν μέρει για να δοθεί χρόνος στον αμερικανικό κατασκευαστικό τομέα να επεκταθεί σε ένα σημείο όπου θα παράγονται αρκετές μπαταρίες στο εσωτερικό της χώρας για να καλύψουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

«Η Κίνα παράγει με ρυθμό και με πορεία που υπερβαίνει κατά πολύ οποιαδήποτε εύλογη εκτίμηση της παγκόσμιας ζήτησης» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με δημοσιογράφους.

«Αυτό πρόκειται να πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά με προσφορά που υπονομεύει την ικανότητά μας να οικοδομήσουμε παραγωγική ικανότητα στο εσωτερικό και αφήνει όλους μας σε όλο τον κόσμο πιο ευάλωτους σε οικονομικό εξαναγκασμό» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι ελαφρά, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν το πρωί στην Πράγα. «Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...