Ένα παραδοσιακό φαγητό του βορρά εμπνευσμένο από την ιστορία της πόλης.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Την τρίβουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος ρεβιθιού. Τα απλώνουμε σε πετσέτα. Παίρνουμε μερικά από τα μπαλάκια (μια χούφτα) και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθύνουν.
Βήμα 2
Βάζουμε τη φασολάδα με τα υπόλοιπα υλικά να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα μπαλάκια της ζύμης και σιγοβράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε πιάτα προσθέτοντας μερικά τηγανισμένα μπαλάκια ζύμης και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Συνταγή: Μαρία Διακάτου
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!