Υλικά
4 µεγάλες ντοµάτες ώριµες και σφικτές
1 φλιτζάνι bali ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεµµυδάκια χοντροκοµµένα
Λίγο κουκουνάρι
½ φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζανιού άσπρο κρασί
2 κουταλιές ψιλοκοµµένο δυόσµο
2 ώριµες ντοµάτες ή ντοµατοχυµό
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωµένη
Εκτέλεση
Ανοίγετε τις ντοµάτες, αφαιρείτε τα καπάκια τους και τις καθαρίζετε εσωτερικά µ’ ένα κουταλάκι. Τις τοποθετείτε σε λαδωµένο ταψάκι.
Βάζετε τις σταφίδες να µουσκέψουν στο κρασί. Τσιγαρίζετε το κρεµµυδάκι και το σκόρδο. Μόλις µαλακώσουν προσθέτετε το bali ρύζι Καρολίνα, τα σταφιδάκια και το κουκουνάρι. Προσθέτετε στη συνέχεια το υπόλοιπο λάδι, το δυόσµο, λίγο ζωµό από τις ντοµάτες και αλατοπιπερώνετε τη γέµιση. Γεµίζετε τις ντοµάτες µέχρι τα δύο τρίτα και φροντίζετε να είναι ζουµερή η γέµιση έτσι ώστε να ψηθεί το ρύζι. Προσθέτετε ντοµατοχυµό και λίγο λάδι στο ταψί. Τις ψήνετε στους 180 βαθµούς για 1 ώρα περίπου.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!