Υλικά:
325 γρ. νουντλς ρυζιού Cock Brand Rice stick
2 κουταλιές ελαιόλαδο
350 γρ. χοιρινό κιμά (όχι διπλοπερασμένο)
½ κουταλάκι σκόνη μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’
300 γρ. μανιτάρια όυστερ, σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, σε φέτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε φέτες
1 φλιτζάνι. περίπου λάχανο (κραμπί)
1 κουταλιά σουσάμι
1 λάιμ, ο χυμός
Για τη σος:
2 κουταλιές ταχίνι ακατέργαστο
5 κουταλιές Takahiro less sodium soy sauce
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
1 κουταλιά λάδι σουσαμιού
½ κουταλιά Uni-Eagle Sriracha hot chili sauce
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι σκόνη μπαχαρικών ‘Chinese 5 spice’
Εκτέλεση:
Βάζετε τα νουντλς σε ένα πυρίμαχο μπολ και περιχύνετε με ζεματιστό νερό. Τα αφήνετε να φουσκώσουν 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην είναι εντελώς ψημένα. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα αφήνετε κοντά στην εστία.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σος. Αφήνετε κοντά στην εστία μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα wok ή τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τον κιμά, ενώ πασπαλίζετε με τη σκόνη μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’. Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς και εξατμιστούν τα υγράτου, προσθέτετε τα μανιτάρια, σκόρδα και τζίντζερ. Ανακατεύετε να μυρίσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, λάχανο και κρεμμυδάκια φρέσκα. Ανακατεύετε να πάρουν μια βράση αλλά να μην βαρυψηθούν. Θέλετε τα λαχανικά να παραμείνουν τραγανά.
Βάζετε στο γουόκ τα νουντλς και τη σος. Ανακατεύετε να πάει παντού και να δέσουν οι γεύσεις. Δοκιμάστε αν τα νουντλς είναι ψημένα και αποσύρετε από τη φωτιά. Αν στεγνώσουν πολύ προσθέστε ελάχιστο νερό.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντάς με σουσάμι και χυμό από λάιμ.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!