Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1/4 κουταλάκι τσαγιού μαστίχα
Ξύσμα κιτρόμηλο ή πορτοκάλι
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. λάδι
25 γρ. νωπή ή 11 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. νερό
Για τη γέμιση:
200 γρ. απλό χαλβά βανίλιας
150 γρ. μαρμελάδα κιτρόμηλο (ή άλλη μαρμελάδα της επιλογής μας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοπανίζουμε τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε σε λεκάνη με το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι και το λάδι.
Σε ξεχωριστή λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε για λίγο να αφρίσει. Ρίχνουμε στη συνέχεια το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 1 εκ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα (αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω) και σκορπίζουμε από πάνω τον χαλβά, τον οποίο έχουμε λιώσει με πιρούνι. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μεγάλο μαχαίρι, το κόβουμε στη μέση καθέτως. Μπλέκουμε στη συνέχεια τις δύο λωρίδες που έχουν δημιουργηθεί και σχηματίζουμε στεφάνι. Το μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει (50-60’).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!