Υλικά
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. αμύγδαλα
1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού κανέλα
Ξύσμα από κιτρόμηλο ή πορτοκάλι
10 γρ. baking powder
180 γρ. ζάχαρη
90 γρ. λάδι
150 γρ. ανθρακούχο νερό
50 γρ. χυμό κιτρόμηλο ή πορτοκάλι
Για γλάσο:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. χυμό κιτρόμηλο ή πορτοκάλι
Ξύσμα από κιτρόμηλο ή πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα λεπτά και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, την κανέλα, το ξύσμα, το baking powder και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και το ανθρακούχο νερό μαζί με τον χυμό και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ (διαμέτρου 22 εκ), την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50′ περίπου.
Όταν κρυώσει, ετοιμάζουμε το γλάσο: βάζουμε την άχνη σε λεκάνη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μείγμα. Γαρνίρουμε με αυτό το κρύο κέικ.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!