Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια κρέμα και σάλτσα

Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια κρέμα και σάλτσα


Απαιτούνται μόνο τριάντα λεπτά από τον χρόνο σας και 45′ για το μαγείρεμα για να έχετε στο πιάτο σας αυτά τα θεσπέσια λαζάνια

Φτιάξτε αυτά τα νηστίσιμα λαζάνια, για να δείτε ότι και από τις σαρακοστιανές συνταγές, δεν λείπει η τέλεια γεύση.

Την φανταστική νηστίσιμη αυτή συνταγή δανειστήκαμε και σας προτείνουμε, από το site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 16 λαζάνια
  • 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, όχι αλεσμένα
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

  • 100 γραμ. μαργαρίνη ή λάδι
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμό λαχανικών
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα με μανιτάρια

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα καρύδια στη σάλτσα, αφού μαγειρευτεί.

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα.

Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε ζεστό το γάλα σόγιας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα.

Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ.

Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα με μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σάλτσα με μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά.

Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 – 200 βαθμούς C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10 λεπτά για να τραβήξει τα υγρά του.

Εκτός από νηστίσιμα λαζάνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε παραδοσιακό ζυμαρικό θέλετε, όπως κουλουρία Ρόδου.

Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε χοντρό χωριάτικο φύλλο. Το κόβετε σε κομμάτια σαν λαζάνια, το ψήνετε για 10′ στο φούρνο να ξεραθεί και το χρησιμοποιείτε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Οι γονείς διαδραματίζεται καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών σας. Όταν αυτά αναπτύσσουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό...