Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Νεκρός στρατιώτης και άλλοι 7 τραυματίες στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία

Νεκρός στρατιώτης και άλλοι 7 τραυματίες στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία


Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίς το πρωί ότι «πολυκατοικία» έγινε στόχος βομβαρδισμού του Ισραήλ στη συνοικία Καφρ Σούσα της Δαμασκού, ενώ επλήγη επίσης στρατιωτική θέση κοντά στη Χομς (δυτικά), όπου, κατά την ίδια πηγή, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό και στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Χομς», δήλωσε πηγή του SANA στον συριακό στρατό.

«Ένας στρατιώτης» σκοτώθηκε και «άλλοι επτά τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή, κάνοντας ακόμη λόγο για «υλικές ζημιές».

Η επαρχία Χομς γειτονεύει με τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ εντατικοποίησε από την 23η Σεπτεμβρίου τους βομβαρδισμούς του εναντίον της Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται, όπως κι η Συρία, από το Ιράν.

Το SANA δεν έκανε λόγο για θύματα στη Δαμασκό η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα, έκανε λόγο για «ανθρώπινες απώλειες».

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους από τον αέρα, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, πάνω απ’ όλα τη Χεζμπολά, καθώς και στοιχεία του συριακού στρατού και ιρανούς «συμβούλους».

Οι ισραηλινές αρχές σπανίως σχολιάζουν τους βομβαρδισμούς αυτούς κατά περίπτωση, πάντως διαμηνύουν συχνά πως δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να επεκτείνει την παρουσία του στη συριακή επικράτεια.

Αφότου ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας εξαπλώθηκε στον Λίβανο στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν περαιτέρω.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέλος του ΡΚΚ ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα – Ποια ήταν τα πέντε θύματα>

Το σόου Κασσελάκη για τα εγκαίνια των γραφείων στον Ταύρο και τα «καρφιά» στον Τσίπρα για μεταβατικό πρόεδρο

Θρίλερ με τον θάνατο των βρεφών Αμαλιάδα: Ανοίγουν τους φακέλους αναζητώντας απαντήσεις



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Μετά την επιτυχία των ταινιών, Lamborghini: The Man Behind the Legend το 2022 και Ferrari το 2023, ο Ιταλός παραγωγός Andrea...

Πολιτική

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της...

Μαγαζίνο

Ο Άρης Σοϊλέδης και η νέα του σύντροφος Μαριλίνα Κυπαρίσση πραγματοποίησαν μια νέα βραδινή εμφάνιση. Το ερωτευμένο ζευγάρι κάνει συχνά δημόσιες κοινές εμφανίσεις, και...

Αθλητικά

Στο δυναμικό του ΠΑΟΚ θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Άλεξ Αντετοκούνμπο. Οι διοικούντες την ΚΑΕ κατέληξαν σε συμφωνία με τον...