Ο νεαρός σεφ που ξεκίνησε να φτιάχνει φαγητά για τους φίλους του σε μια vintage κουζίνα στην καραντίνα μάς μιλά για την τρέλα των social media, τον στρατό και το ποδόσφαιρο. Το να λέμε ότι κάνει κάποιος reinvention του εαυτού του στα 24 του έτη ακούγεται… τρελό (ίσως για τους boomers), αλλά για τον Νίκο Μαρόλη είναι η αλήθεια του. Ο γλυκός tiktoker, που έγινε γνωστός με τις εύκολες και ευφάνταστες συνταγές που σκάρωνε με την τρελοπαρέα του σε μια μικρή κουζίνα, έβαλε πλώρη για νέα σχέδια όταν βγάλει το χακί. Μας υποδέχτηκε στον νέο του χώρο στους Αμπελόκηπους και, αφού μας έφτιαξε ένα σάντουιτς με λαβράκι, καπνιστό κοτόπουλο και ρόκα (ούτε ψίχουλο δεν αφήσαμε), μιλήσαμε για τα social media, το φαγητό στον στρατό και τον Άγγλο ποδοσφαιριστή Τζέιμι Βάρντι.
Η ιστορία του Νίκου είναι λίγο πολύ γνωστή και ειπωμένη: νεαρός σεφ, καραντίνα, βαρεμάρα, επαγγελματικό αδιέξοδο, βίντεο με φίλους, TikTok, followers και επιτυχία. «Τα πρώτα βίντεο που έκανα το 2021 δεν πήγαν καλά. Δύο, όμως, βίντεο στη Σερβία και ένα ριζότο Μιλανέζε μαζί με τον τότε συγκάτοικό μου ήταν αρκετά για να αυξήσουν τις προβολές από 100 στις 25.000. Τότε κατάλαβα ότι κάτι γίνεται με τα social, ότι ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου με μεγάλο ενδιαφέρον και ότι ήθελα να τον ανακαλύψω», αναφέρει.
Τώρα κάνει ένα αναγκαστικό διάλειμμα, μιας και υπηρετεί στον στρατό και ταυτόχρονα αλλάζει και χώρο. Η κουβέντα πάει στο φαγητό που σερβίρουν στον στρατό και τον ρωτάμε αν έχει «διορθωθεί» καθόλου ή μιλάμε ακόμα για «γκοντζίλα»; «Στον δικό μου λόχο μαγειρεύω εγώ κι έτσι τους φτιάχνω φαγητά που τρώγονται», λέει γελώντας. «Βάζω κρυφά λουκάνικο στη φασολάδα, ψήνω στη σχάρα το κοτόπουλο και στο ζελέ βάζω μέσα φρούτα, και κάτι γίνεται. Οι μερίδες είναι κάθε μέρα 20 στο μεσημεριανό και 20 στο βραδινό, πράγμα που είναι εύκολο και θεωρείται λίγο σε σύγκριση με άλλους λόχους.
Οι συνάδελφοί μου είναι ευχαριστημένοι, αλλά υπάρχουν και μερικά φαγητά που δεν τα τρώνε με τίποτα, ό,τι και να κάνω». Ο Νίκος απολύεται τον Φλεβάρη. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Μπορεί το TikTok να περιμένει; Ο αχόρταγος αλγόριθμος των social media δεν θέλει συνεχώς ανανέωση και περιεχόμενο; «Ξέρω ότι μπορεί να πέσει η απόδοση και η δημοτικότητα στο προφίλ μου. Το περιμένω και το κατανοώ, αλλά τι να κάνω; Έπρεπε να πάω στρατό, έπρεπε να αλλάξω χώρο, ήθελα να βρω καλύτερα φώτα για τα βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να τα αλλάξω όλα και να κάνω και νέα πράγματα γυρνώντας. Οπότε πιστεύω πως η επιστροφή μου θα δικαιώσει τους followers που με στήριξαν».
Και ποιο είναι το νέο πλάνο; «Το YouΤube! Ουσιαστικά σκεφτόμουν να κάνω μια μαγειρική εκπομπή με ιδιαίτερους καλεσμένους. Θα συζητάμε, ενώ ταυτόχρονα εγώ θα μαγειρεύω και θα εξηγώ τα βήματα της συνταγής, και στο τέλος θα τρώμε μαζί. Σε ένα πλάνο και οι δύο, κάτι που ξέρω να κάνω και μου αρέσει. Πώς σου φαίνεται;». Νόστιμο… φαίνεται, αλλά μιλώντας για καλεσμένους ποιος είναι εκείνος ο καλεσμένος που θα ήθελε να έχει στην εκπομπή ιδανικά; «Ο Τζέιμι Βάρντι. Τον θαυμάζω απεριόριστα ως αθλητή και ως προσωπικότητα. Θα έτρεμαν τα χέρια και τα πόδια μου, άμα τον έβλεπα», αναφέρει. Όσο για το τι θα του έφτιαχνε: «Θα του μαγείρευα κάτι ελληνικό, κάτι παραδοσιακό, με ρίγανη και φέτα».
Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!