Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Skoda Elroq – Τι προσφέρει αλλά και πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό SUV της Skoda στην Ελλάδα;

Νέο Skoda Elroq – Τι προσφέρει αλλά και πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό SUV της Skoda στην Ελλάδα;


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ολοκαίνουργιο Skoda Elroq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της τσεχικής μάρκας και έρχεται με μία φαρέτρα γεμάτη «όπλα», να απαιτήσει ένα μεγάλο μερίδιο από την hot κατηγορία των SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Skoda Elroq είναι ένα αυτοκίνητο ορόσημο για τη μάρκα μιας και είναι το πρώτο όχημα παραγωγής της που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Οι γνωστές γραμμές της Skoda διατηρούνται, αλλά προσεγγίζονται από μια εντελώς νέα οπτική. Το νέο σήμα κατατεθέν είναι το Tech-Deck Face, το οποίο αντικαθιστά τη γνωστή μάσκα ψυγείου της Skoda στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου ενώ οι προβολείς διαθέτουν λεπτές γραμμές και μινιμαλιστικό σχεδιασμό.  Παράλληλα, η εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, είναι το αποτέλεσμα πολλών έξυπνων σχεδιαστικών τροποποιήσεων, μεταξύ των οποίων και οι ειδικά διαμορφωμένοι εξωτερικοί καθρέπτες.

Είναι compact SUV με τις ιδανικές διαστάσεις τόσο για πόλη όσο και για ταξίδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το μέγεθος, το νέο Skoda Elroq έχει μήκος 4.488χλστ. πλάτος 1.884χλστ. και ύψος 1.625χλστ. με μεταξόνιο 2.765χλστ. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο είναι 98χλστ. μακρύτερο από το Karoq και έχει επιπλέον 127χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, προσφέροντας εντυπωσιακό χώρο αποσκευών στα 470λτ. αλλά και άκρως ευρύχωρη καμπίνα. Φυσικά δεν λείπουν και τα Simply Clever χαρακτηριστικά, τα οποία παρέχουν επιπλέον έξυπνες επιλογές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας 48 λίτρων, όπως για παράδειγμα οι δύο επιπλέον θήκες και στις δύο πλευρές του πορτμπαγκάζ.

Εσωτερικό που υμνεί τον μινιμαλισμό, όντας απλό, ευρύχωρο και hi-tech

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Skoda Elroq χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γραμμές, νέες βιώσιμες Επιλογές Σχεδίασης Design Selections και ευρυχωρία. Διαθέτει στάνταρ κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών με λογισμικό που είναι ιδιαίτερα εύκολο στην κατανόηση ενώ υπάρχει επίσης μια μπάρα φυσικών κουμπιών κάτω από την οθόνη που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε μενού που ελέγχουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τις λειτουργίες οδήγησης, τις λειτουργίες στάθμευσης και τα χειριστήρια κλιματισμού. Φυσικά υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων με μια σαφή και διαισθητική επισκόπηση όλων των βασικών δεδομένων οδήγησης, ενώ προαιρετικά διατίθεται μια head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας.

Με έως 286 άλογα και αυτονομία 560χλμ.

Το Škoda Elroq βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, του Ομίλου Volkswagen και έρχεται στις εξής κινητήριες εκδόσεις: Elroq 50, 60, 85 και 85x. Το Elroq 50 με κίνηση στους πίσω τροχούς, με χωρητικότητα μπαταρίας 55 kWh, είναι το βασικό μοντέλο που προσφέρει αυτονομία άνω των 370χλμ. Τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ο ηλεκτροκινητήρας του αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 170PS και μέγιστη ροπή 310 Nm. Το Elroq 60 διαθέτει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, έχει χωρητικότητα μπαταρίας 63 kWh και προσφέρει αυτονομία άνω των 400χλμ. ενώ ο κινητήρας του αποδίδει 204 PSκαι 310 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 160χλμ./ώρα.

Οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις Elroq διαθέτουν τη μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 82 kWh. Στο Elroq 85, συνδυάζεται με έναν κινητήρα 286PS που αποδίδει μέγιστη ροπή 545 Nm στους πίσω τροχούς. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, επιτρέποντας στάνταρ τετρακίνηση. Και οι δύο εκδόσεις επιτυγχάνουν τελική ταχύτητα 180χλμ./ώρα. Το Elroq 85 διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μέγιστες αυτονομίες στην κατηγορία με περισσότερα από 560 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Σύντομοι χρόνοι φόρτισης

Με ισχύ φόρτισης έως και 175 kW, η μπαταρία 82 kWh των δύο εκδόσεων της σειράς 85 μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε 28 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC. Για τα Elroq 50 και Elroq 60, τα οποία υποστηρίζουν ισχύ φόρτισης έως 145 kW και έως 165 kW αντίστοιχα, η ίδια διαδικασία διαρκεί 25 λεπτά ή λιγότερο. Όλα τα μοντέλα Elroq υποστηρίζουν ισχύ φόρτισης έως και 11 kW σε σημεία φόρτισης AC.

Φυσικά η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει από adaptive cruise control μέχρι και predictive pedestrian protection, predictive cyclist protection, collision avoidance assist και turn assist. Μάλιστα σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος, το Crew Protect Assist ξεκινά γρήγορα μέτρα προστασίας όπως το κλείσιμο των πλαϊνών παραθύρων και το σφίξιμο των ζωνών ασφαλείας, ενώ το όχημα εξοπλίζεται με εννέα αερόσακους που προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εκδόσεις και Τιμές Skoda Elroq

Το νέο μοντέλο Elroq, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στις εκδόσεις 50, 60, 85 καθώς και για την ειδική έκδοση “First Edition”, με την αρχική έκδοση Elroq 50 να ξεκινάει από 34.500€.

  • Elroq 50: 34.500€ με επιδότηση: 26.500€
  • Elroq 60: 38.900€ με επιδότηση: 29.900€
  • Elroq 85: 44.900€ με επιδότηση: 35.900€
  • Elroq 85 First Edition: 51.800€ με επιδότηση: 42.800€

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Κατηφόρα για τη Βαλένθια και πλέον ο εφιάλτης του υποβιβασμού σκιάζει το «Μεστάγια». Οι «Νυχτερίδες» πάνε από το κακό στο χειρότερο και η εντός...

Οικονομία

Τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν, όπως επίσης και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού όπως χλωρίνες περιλαμβάνει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Μετά την επιτυχία των ταινιών, Lamborghini: The Man Behind the Legend το 2022 και Ferrari το 2023, ο Ιταλός παραγωγός Andrea...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 ολοκληρώθηκε συναρπαστικά στην Τελετή Απονομής Βραβείων, που φιλοξενήθηκε στο διάσημο Museos de la Atalaya στη...