Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών για την Πορτογαλία τον Αύγουστο

Νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών για την Πορτογαλία τον Αύγουστο


Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 5,3%, σημειώνοντας τον Αύγουστο μηνιαίο ρεκόρ 2,3 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τουριστική προσέλευση θερινής σεζόν που έχει καταγραφεί στη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες προήλθαν από τη γειτονική Ισπανία και ακολουθούν η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024 οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6,7%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και έφθασαν τα 13,1 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο τουρισμός είναι βασική κινητήριος δύναμη για την οικονομία της Πορτογαλίας και τον περασμένο χρόνο ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Πορτογαλία σημείωσε ρεκόρ ξεπερνώντας τα 18 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η τουριστική “έκρηξη” οδήγησε και σε αύξηση του αριθμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκαλώντας συρρίκνωση στην αγορά των ακινήτων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λισσαβώνα και σε άλλες πόλεις από ντόπιους κατοίκους που δυσκολεύονται να βρουν στέγη.

Η κατανάλωση που συνδέεται με τον τουρισμό ανήλθε σε σχεδόν 44 δισεκατομμύρια ευρώ, αναλογώντας στο 16,5% του περυσινού ΑΕΠ, ενώ απέφερε σχεδόν το ήμισυ της οικονομικής ανάπτυξης ύψους 2,3%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...

Μαγαζίνο

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος το τελευταίο διάστημα διανύει μια πολύ όμορφη περίοδο στην προσωπική ζωή του. Το βράδυ της Παρασκευής 27/9 πραγματοποίησε μια νέα δημόσια...

Αθλητικά

Η Λειψία στο καλύτερο έως τώρα παιχνίδι της διέλυσε την άμυνα της Άουγκσμπουργκ και πήρε εύκολα τη νίκη με 4-0, στο πλαίσιο της 5ης...

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...