Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Νέα Triumph Speed Twin 1200 RS και ανανεωμένη Speed Twin 1200

Νέα Triumph Speed Twin 1200 RS και ανανεωμένη Speed Twin 1200


Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2025, η νέα Speed Twin 1200 διαθέτει αναβαθμίσεις εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του μπροστινού συστήματος της Marzocchi και των διπλών πίσω αμορτισέρ Marzocchi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H βελτιωμένη οδική συμπεριφορά συνδυάζεται με επιπλέον απόδοση και με αύξηση της ισχύος κατά 5 ίππους.

Οι νέες τεχνολογίες, όπως το Cornering ABS και ο Βελτιστοποιημένος Έλεγχος Πρόσφυσης στη στροφή, επεμβαίνουν διακριτικά και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η εμφάνιση έχει ανανεωθεί για να συνδυάσει το σύγχρονο σπορ στυλ με το μοντέρνο κλασικό σχεδιαστικό DNA της Triumph και λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την premium ποιότητα κατασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο RS έχει πιο σπορ εργονομία, χάρη στο επανατοποθετημένο τιμόνι και τα τοποθετημένα πιο πίσω μαρσπιέ του αναβάτη που συνδυάζονται με το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι της Marzocchi, τα αμορτισέρ κορυφαίων προδιαγραφών της Öhlins, και τις δαγκάνες Brembo Stylema.

Τα ελαστικά είναι τα Racetec RR K3 της Metzeler και το Triumph Shift Assist περιλαμβάνεται για πρώτη φορά σε μια Modern Classic.

Speed Twin 1200

Ο Chief Product Officer της Triumph, Steve Sargent, δήλωσε: «Η νέα Speed ​​Twin 1200 RS είναι πιο εστιασμένη, με περισσότερη αίσθηση και με ακόμη πιο άμεσες αποκρίσεις. Είναι σχεδιασμένη για αναβάτες που θέλουν το απόλυτο καλύτερο σε δυναμικές επιδόσεις, με κλασική σπορ εμφάνιση. Οι αναβαθμίσεις στη νέα Speed ​​Twin 1200 είναι μια σημαντική εξέλιξη για αυτό το πολυαγαπημένο μοντέλο, και όπως πάντα, φροντίσαμε να διατηρήσουμε την ανώτερη οδική συμπεριφορά και το κλασικό στυλ που όλοι θαυμάζουν, ενώ εισάγουμε επιπλέον ισχύ και τεχνολογία που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης απρόσκοπτα».

Το νέο ρεζερβουάρ είναι πιο “καμπύλο” με εσοχές για τα πόδια και ένα νέα τάπα. Τα πλαϊνά καπάκια είναι σχεδιασμένα για να ενσωματώνονται στα νέα μινιμαλιστικά σώματα του ψεκασμού με το φινίρισμά τους από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Πολλές λεπτομέρειες κλασικής έμπνευσης έχουν βελτιωθεί και ανανεωθεί, όπως τα νέα μαύρα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα με ηλεκτροστατική βαφή και τα πιο “μαζεμένα” τελικά των εξατμίσεων.

Ο κομψός στρογγυλός προβολέας είναι τώρα LED με νέα φωτεινή υπογραφή DRL, με νέα στεφάνη από βουρτσισμένο αλουμίνιο και κομψά φινιρίσματα από χυτό αλουμίνιο.

Η μονοκόμματη επίπεδη σέλα έχει επανασχεδιαστεί ώστε να είναι πιο λεπτή και πιο σμιλεμένη, ταιριάζοντας με το σπορ στυλ, και είναι πιο στενή μπροστά, διευκολύνοντας την όρθια στάση για τους αναβάτες. Η σέλα RS αποκτά ένα σπορ και κομψό φινίρισμα με λεπτομερείς ραφής.

Οι νέες ζάντες από χυτό αλουμίνιο με επτά ζεύγη λεπτών ακτινών σε γωνία συμπληρώνουν τη νέα εμφάνιση.

Speed Twin 1200

Speed Twin 1200

Για τη Speed Twin 1200, δύο χρωματικοί συνδυασμοί τονίζουν ακόμη περισσότερο τη μοντέρνα αίσθηση, το ρεζερβουάρ με την γραμμή χαμηλά και την αναφορά ‘1200’ που διαχωρίζει το επάνω μέρος που είναι βαμμένο είτε σε Crystal White ή σε Carnival Red, από το κάτω μέρος που είναι βαμμένο σε Sapphire Black και δημιουργεί μια πιο κομψή εμφάνιση.

Υπάρχει επίσης μια πιο κλασικά εμπνευσμένη επιλογή Aluminium Silver με διακριτική αρίθμηση “1200” και διπλές μαύρες ρίγες.

Speed Twin 1200 RS

Η Speed Twin 1200 RS διατίθεται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, έναν φωτεινό Baja Orange και ένας διακριτικό Sapphire Black, και τα δύο με αυτοκόλλητα RS σε χρυσό που συμπληρώνουν τα ανοδιωμένα εξαρτήματα της ανάρτησης.

Κάθε μοντέλο Speed Twin 1200 έχει τη δική του διαφορετική θέση οδήγησης που προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση και προσωπικότητα.

Το τιμόνι στη νέα Speed Twin 1200 είναι ψηλότερα και πιο μπροστά από το προηγούμενο μοντέλο. Το μπροστινό σύστημα της Marzocchi διαμέτρου 43 χλστ και τα δύο πίσω αμορτισέρ Marzocchi έχουν αναβαθμιστεί και διαθέτουν πλέον ξεχωριστά ρεζερβουάρ και ρυθμιζόμενη προφόρτιση.

Αυτές οι αναβαθμίσεις αυξάνουν την ευελιξία της Speed Twin 1200 και προσφέρουν μια ομαλή, υψηλής ποιότητας οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες. Οι νέες ακτινικές δαγκάνες με την επωνυμία Triumph τοποθετημένες σε διπλούς δίσκους 320 χλστ φροντίζουν για το φρενάρισμα σε συνδυασμό με τα ελαστικά Metzeler Sportec M9RR.

Για τους αναβάτες που αναζητούν ακόμη πιο δυναμικές επιδόσεις και επιπλέον συγκινήσεις, η νέα Speed Twin 1200 RS έχει μια πιο επιθετική θέση οδήγησης. Με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας σηκωμένο, το ύψος της σέλας αυξάνεται ελαφρώς. Το τιμόνι παραμένει στο ίδιο ύψος με την προηγούμενη γενιά, αλλά μετακινείται πιο μπροστά, ενώ τα μαρσπιέ είναι ελαφρώς ανυψωμένα και πιο πίσω.

Η ανάρτηση κορυφαίων προδιαγραφών ταιριάζει με τη δυναμική συμπεριφορά της RS, με πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι Marzocchi και πίσω αμορτισέρ Öhlins. Τις πιο σπορ δυνατότητες ενισχύουν οι διπλές δαγκάνες Brembo Stylema με δίσκους 320 χλστ και τα ελαστικά Metzeler Racetec RR K3 υψηλής απόδοσης.

Ο εντυπωσιακός δικύλινδρος κινητήρας υψηλής συμπίεσης της Bonneville 1200 της Triumph, φτάνει τώρα τους 105 ίππους (αυξημένη κατά 5 ίππους) στις 7750 σαλ.

Η σειρά ανάφλεξης 270 μοιρών και ο στροφαλοφόρος άξονας χαμηλής αδράνειας παρέχουν άμεση απόκριση με χαρακτηριστικούς “παλμούς” ισχύος και άφθονη ροπή σε όλο το εύρος στροφών, με κορύφωση τα 112 Nm.

Οι αναβάτες μπορούν να προσαρμόσουν την απόκριση του κινητήρα με τα προγράμματα οδήγησης Road και Rain και να υπολογίζουν στη συνδρομή του βελτιωμένου cornering ABS και του  Cornering Traction Control, τα οποία τοποθετούνται ως στάνταρ και στα δύο μοντέλα.

Η Speed Twin 1200 RS έχει μια πρόσθετη λειτουργία οδήγησης Sport, η οποία κάνει την απόκριση του γκαζιού πιο “σβέλτη” και βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις ελέγχου πρόσφυσης.

Σε μια πρώτη φορά για την σειρά μοντέλων Bonneville και μοναδική σε αυτή την έκδοση, η Speed Twin 1200 RS θα εφοδιαστεί με Triumph Shift Assist, το οποίο είναι ένα quickshifter για ανεβοκατεβάσματα που συμπληρώνει την απόδοση ισχύος και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Οι νέες οθόνες LCD και TFT έχουν ενσωματωθεί σχολαστικά σε ένα κλασικό κυκλικό καντράν, βελτιώνοντας την ορατότητα και τη λειτουργικότητα, ενώ διατηρούν τη διαχρονική εμφάνιση της Speed ​​Twin. Αυτό επιτρέπει τη συμβατότητα με την πλοήγηση στροφή προς στροφή και τη συνδεσιμότητα τηλεφώνου, καθώς και την απόκρυψη μιας βολικής υποδοχής φόρτισης USB-C.

Οι περφεξιονιστές αναβάτες που προσέχουν τις λεπτομέρειες θα εκτιμήσουν τα σημεία προσοχής της Triumph στη λεπτομέρεια.

Από τα ανανεωμένα προστατευτικά φτέρνας και τη στεφάνη του προβολέα μέχρι τα διακοσμητικά στα νέα πλαϊνά πάνελ, αυτές οι λεπτομέρειες είναι κατασκευασμένες από βουρτσισμένο αλουμίνιο, ενώ το ψαλίδι αλουμινίου και τα νέα στηρίγματα προβολέα είναι ανοδιωμένα για να διασφαλιστεί ότι το ποιοτικό φινίρισμα είναι ακόμα πιο ανθεκτικό.

Η Speed Twin 1200 RS έρχεται με την ειδική προσθήκη εμπρός και πίσω φτερών από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Περισσότερο από το 70% των πελατών Speed ​​Twin προσθέτουν αξεσουάρ Triumph στη μοτοσυκλέτα τους, αντανακλώντας το προσωπικό τους στυλ, γι’ αυτό υπάρχει μια γκάμα με περισσότερα από 50 γνήσια αξεσουάρ, όπως τιμόνι με κλιπ-ον, μια καπιτονέ σέλα σχήματος bullet ή ένα καπάκι μονόσελου, για όσους αναζητούν μια σύγχρονη café racer.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Τεχνολογία

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε το πρόστιμο του 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί το 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google για κατάχρηση...