Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Νέα μείωση του όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο

Νέα μείωση του όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο


Μείωση 2,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά μόνο στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακευτικά- καλλυντικά.

Ειδικότερα, ο τζίρος μειώθηκε σε: Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό (18%), Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη- Οικιακό εξοπλισμό (14,7%), Πολυκαταστήματα (14,2%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (7,4%), Ένδυση- Υπόδηση (1,3%) και Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (0,1%). Αύξηση του τζίρου καταγράφηκε σε: Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (7%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,3%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε μείωση 2,8% τον Ιούλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024 σημείωσε αύξηση 1,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 3,2% τον Ιούλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 0,2% τον Ιούλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024 σημείωσε μείωση 1,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,4% τον Ιούλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Κόσμος

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας, αναφέρουν πως η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε...

Κόσμος

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, θα ταξιδέψει σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στον Λίβανο, όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να...

Ελλάδα

Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ένας 40χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή των Μετεώρων. Κατόπιν τούτου, ο άνδρας...