Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Νέα ενημέρωση για την Full Self-Driving

Νέα ενημέρωση για την Full Self-Driving


Η Tesla κυκλοφόρησε την τελευταία ενημέρωση FSD 12.4.2 σε επιλεγμένους δοκιμαστές beta, δείχνοντας ότι υπάρχουν βελτιώσεις σε διάφορους τομείς, αν και το σύστημα δεν είναι ακόμα πλήρως αυτόνομο.

Οι υπεύθυνοι δοκιμών beta αναφέρουν ομαλότερη λήψη αποφάσεων, καλύτερο εντοπισμό περιορισμών και βελτιωμένο χειρισμό απροσδόκητων καταστάσεων. Το ενημερωμένο σύστημα δείχνει μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντός του, επιβραδύνοντας τους πεζούς, διατηρώντας ασφαλείς αποστάσεις από τα κράσπεδα και αντιδρώντας κατάλληλα σε άλλα οχήματα.

Το FSD 12.4.2 φαίνεται επίσης να υπερέχει στην πλοήγηση σε περίπλοκα σενάρια όπως κυκλικούς κόμβους, συγχώνευση σε αυτοκινητόδρομους και ελιγμούς γύρω από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ένας δοκιμαστής beta παρατήρησε μάλιστα ότι το αυτοκίνητο «μπορεί επιτέλους να δει τα ίδια πράγματα που μπορώ να δω κι εγώ».

Η ενημέρωση έχει, ωστόσο, και αδυναμίες. Οι δοκιμαστές έχουν αναφέρει προβλήματα με την οδήγηση γύρω από λακκούβες, την υπερβολική εξάρτηση από το φρενάρισμα με τριβή και τον δισταγμό σε χαμηλές ταχύτητες. Επιπρόσθετα, το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού έχει επικριθεί για την ευαισθησία του, ερμηνεύοντας ως απροσεξία ακόμα και όταν ο οδηγός τυφλώνεται από το φως του ήλιου.

Παρά τα προβλήματα αυτά, το FSD 12.4.2 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Η εταιρεία ποντάρει πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη για να λύσει την αυτόνομη οδήγηση και να αναπτύξει ρομποταξί στο μέλλον. Αν και αυτό το μέλλον μπορεί να είναι ακόμα μακριά, η τελευταία ενημέρωση FSD καταδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για την προώθηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Το FSD εξακολουθεί παρ’ όλα αυτά να είναι ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού και όχι πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Οι οδηγοί πρέπει να παραμένουν πλήρως αφοσιωμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων. Ο 49χρονος συνελήφθη...

Μαγαζίνο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια και ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα...

Κόσμος

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει με 650 πυραυλικά συστήματα την Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, τους προσεχείς μήνες, ανακοίνωσε το Λονδίνο...

Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κω. Συγκεκριμένα σύμφωνα με...