Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

«Μύλος» στο ΠΑΣΟΚ: Κωνσταντινόπουλος υπέρ Δούκα, παρέμβαση και Χριστοδουλάκη

«Μύλος» στο ΠΑΣΟΚ: Κωνσταντινόπουλος υπέρ Δούκα, παρέμβαση και Χριστοδουλάκη


Σε τροχιά εσωτερικών αναταράξεων παραμένει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δέχεται πίεση από στελέχη και να ετοιμάζεται σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά του.

Δε κοπάζουν οι τριγμοί στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και η αμφισβήτηση στην ηγεσία του κόμματος έχουν ανοίξει για τα καλά.

Την ώρα που η εβδομάδα φέρνει κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ τόσο με τη σημερινή συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ όσο και την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, οι δηλώσεις στελεχών συνεχίζονται.

Σήμερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ήταν ο πρώτος που άνοιξε ευθέως τη συζήτηση για να δοθεί ο λόγος στη βάση του κόμματος, επανήλθε… στηρίζοντας τον Χάρη Δούκα, ο οποίος πάντως δεν άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ξανά σε ευθεία αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να πάει το κόμμα μπροστά και να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία.

«Πρέπει να βρούμε “πρωθυπουργίσιμο” πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Action24 για να προσθέσει «εγώ τον κ. Ανδρουλάκη τον υποστήριξα στις προηγούμενες εκλογές, όπως είχα υποστηρίξει τη Φώφη Γεννηματά το 2017. Αν γινόντουσαν πάλι εκλογές με τα ίδια πρόσωπα, τον ίδιο θα ψήφιζα τότε. Σήμερα πιστεύω ότι δεν είναι η επιλογή η οποία θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη ΝΔ».

Κάλεσε όσους έχουν πρόθεση να διεκδικήσουν την προεδρία να το κάνουν άμεσα και να παρουσιάσουν το σχέδιό τους για το ΠΑΣΟΚ, ενώ εκφράστηκε θετικά προς το πρόσωπο του Χάρη Δούκα. 

«Εγώ θα ευχηθώ μακάρι να είναι υποψήφιος. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα, πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία. Πρόσωπα τα οποία μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο» είπε για τον δήμαρχο Αθηναίων, αποφεύγοντας, πάντως, να απαντήσει εάν θα τον στηρίξει σε περίπτωση που κατέβει υποψήφιος. 

«Η βάση είναι η δύναμη και όχι ο φόβος»

Παρέμβαση στις εσωτερικές διεργασίες έκανε και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, με ένα εκτενώς κείμενο στο οποίο υπογραμμίζει την ανάγκη ανασύνθεσης της προοδευτικής παράταξης, χωρίς, πάντως, να ξεκαθαρίζει ποιες είναι οι δικές του προθέσεις. 

«Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, μας είπε καθαρά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μας υπέδειξε, όμως, ποιος θα φέρει αυτή την αλλαγή και πώς λείπει ξανά η ελπίδα. ….Λείπει το όραμα που θα την ξυπνήσει. Όχι απλώς το αφήγημα, αλλά και η αξιοπιστία ότι θα το κάνουμε πράξη. Για αυτό το όραμα, λοιπόν, έχουμε χρέος να μιλήσουμε ξανά σήμερα. Για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του 21ου αιώνα» σημειώνει.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τονίσει πως «η ελληνική κοινωνία έχει, λοιπόν, ανάγκη από μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη που φιλοδοξεί τις ιδέες της να τις κάνει πράξη, η οποία είναι μονόδρομος και ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει, είναι μέσα από ένα ισχυρό, ανοιχτό και αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ».

Στέλνει, τέλος, μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση υπογραμμίζοντας ότι «η βάση της παράταξης είναι η δύναμή της, όχι ο φόβος της» και προσθέτοντας «η αλλαγή που θέλουμε είναι εδώ. Αρκεί πρώτα εμείς να την πιστέψουμε. Αν όχι τώρα, πότε;».

Ολόκληρο το κείμενο

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....