Χρόνος: ½ ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4-5 άτομα):
1 κιλό μύδια, όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
3- 4 πρέζες πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο λεμόνι
1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τα μύδια: Πετάτε όσα έχουν σπασμένα κελύφη ή μένουν ανοιχτά ακόμα και όταν τα χτυπάτε στον πάγκο. Τα καθαρίζετε από τα «γένια τους», τραβώντας τα και βγάζοντάς τα και τα τρίβετε με καθαρή βούρτσα ή σκληρό σφουγγαράκι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μια σωτέζα (ρηχή, πλατύστομη κατσαρόλα) ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (και τα δυο πρέπει να έχουν ένα καπάκι). Βάζετε μέσα το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι μόλις να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα και προσθέτετε τα μύδια και τα ανακατεύετε στα γρήγορα με μια σπάτουλα. Τα περιχύνετε με το κρασί, τα πασπαλίζετε με το καγιέν, σκεπάζετε τη σωτέζα, ή το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα. Ανακατεύετε μέσα καλά το λεμόνι και το μαϊντανό και αποσύρετε τη σωτέζα από τη φωτιά. Σερβίρετε τα μύδια αμέσως.
Σημείωση: Η «χωριάτικη» αυτή συνταγή με μεσογειακά αρώματα, σερβίρονται κλασικά μέσα στο σκεύος που παρασκευάστηκαν και συνοδεύονται με φρέσκια γαλλική μπαγκέτα για «βούτηγμα» (ο ζωμός τους είναι εξαιρετικά νόστιμος).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!