ΥΛΙΚΑ
3 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σκορδέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 ντοματίνια δαμάσκηνα
4 φέτες ψωμί τσιαμπάτα
150 γρ. μοτσαρέλα (στραγγισμένο βάρος) κομμένη σε 4 κομμάτια
10 γρ. άγρια ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε μαζί τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το καρύκευμα. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αλείφετε με λίγο λάδι σκόρδου και τις τακτοποιείτε σε ένα αλουμινόχαρτο κατάλληλο για το μαγείρεμα στο μπάρμπεκιου (ιδανικός είναι ο δίσκος Weber). Ψήνετε στο μπάρμπεκιου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε Άμεση Μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν οι ντομάτες. Αφαιρείτε από το μπάρμπεκιου.
Αλείφετε τη μία πλευρά της τσιαμπάτα με το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύετε σε για 2 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
•Ρίχνετε τη φρυγανισμένη τσιαμπάτα στο ταψί και βάζετε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα και δύο μισές ντομάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε την μπρουσκέτα από το μπάρμπεκιου, γαρνίρετε με άγρια ρόκα και σερβίρετε με λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, αν θέλετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!