Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας


Η σεφ, η οποία υποστηρίζει σθεναρά τη φιλοσοφία του zero waste στο μαγείρεμα, δίνει μια ωραία ιδέα: το κοτσάνι του μπρόκολου το κόβουμε σε φέτες και τις ψήνουμε κι αυτές μαζί με τις μεγάλες φέτες του μπρόκολου – κάτι σαν… παϊδάκια μπρόκολου δηλαδή!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο
  •  40 γρ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  •  30 ml χυμός λεμονιού + λίγος επιπλέον για το σερβίρισμα
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  •  200 γρ. ψίχουλα χωριάτικου ψωμιού, καβουρδισμένα σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι αναποφλοίωτο
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  ελάχιστο πιπέρι καγιέν
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζουμε τα σκληρά μέρη από το κοτσάνι του μπρόκολου.
  3. Το τρυφερό μέρος του κοτσανιού το αποκόβουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  4. Κόβουμε το κεφάλι του μπρόκολου από την κορυφή προς το κοτσάνι σε 4 ισόπαχες φέτες και τις τακτοποιούμε σε μονή στρώση σε μεγάλο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Κόβουμε το κοτσάνι που αφήσαμε στην άκρη σε χοντρές φέτες και τις στρώνουμε ανάμεσα στις μεγάλες φέτες μπρόκολου.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό, το ξύσμα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού, το σουσάμι, το κρεμμύδι και το καγιέν.
  8. Αλείφουμε όλες τις φέτες (μεγάλες και μικρές) με το μείγμα μουστάρδας και από τις δύο πλευρές.
  9. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα ψίχουλων, επίσης και από τις δύο πλευρές.
  10. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντας όλες τις φέτες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
  11. Βάζουμε όλες τις φέτες σε πιατέλα, περιχύνουμε με ό,τι υγρά έχουν μείνει στο ταψί και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

 

 

 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε δια ζώσης την κλήρωση για τα play-offs του Nations League στη Νιόν και δήλωσε πως ούτως ή άλλως «και οι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...