ΥΛΙΚΑ (Για 8 μπιφτέκια)
300 γρ. κιμά μοσχαρίσο
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
1 κολοκυθάκι πράσινο, χοντροτριμμένο
½ φλ. αλεσμένο ψωμί
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. γ. γεμάτο μουστάρδα Dijon
1 κ. γ. γεμάτο πάστα ντομάτας
1 κ. γ. ρίγανη
½ κ. γ. μαύρο πιπέρι
½ κ. γ. κίμινο
1 κ. γ. πάπρικα
½ κ. γ. αλάτι
1 αυγό
200 γρ. μοτσαρέλλα
Για τις πατάτες:
4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
60ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου βάζουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 μέρη. Κρατάμε το μπιφτέκι στην παλάμη μας και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε ένα βαθούλωμα, το οποίο γεμίζουμε με 1 κουταλιά τυρί μοτσαρέλλα. Κλείνουμε καλά το μπιφτέκι πιέζοντας με τις χούφτες μας ώστε το τυρί να μην φαίνεται καθόλου. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!