Χρόνος: ½ ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 12 κομμάτια)
4 κοφτές κουταλιές (60 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο
½ φλ. ζάχαρη (ή ανάλογο γλυκαντικό της επιλογής σας)
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 κοφτό κουταλάκι ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλ. νιφάδες βρόμης (rolled oats)
3/4 φλ. απλό αλεύρι
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 γεμάτες κουταλιές ασπρισμένα και ψιλοκομμένα (όχι αλεσμένα) αμύγδαλα
2 γεμάτες κουταλιές παστά κράνμπερι (Dried Cranberries)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και το κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν ελαφριά κρέμα. Προσθέτετε τα ασπράδια, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, την κανέλα και την μαγειρική σόδα. Προσθέτετε το μίγμα στο μπολ με το μίγμα του βουτύρου και το ενσωματώνετε με σπάτουλα. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τα αμύγδαλα και τα παστά κράνμπερι.
Πλάθετε το μίγμα σε 12 μικρές μπαλίτσες, τις πιέζετε λίγο να γίνουν ελαφρά επίπεδες και τις απλώνετε στο ταψί. Ψήνετε τα μπισκότα για 10 λεπτά στο φούρνο. Μεταφέρετε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!