ΥΛΙΚΑ
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. (90γρ.) φιστίκια Αιγίνης
1 συσκευασία (250γρ.) αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές ροδόσταγμα Αγρού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι και τα φιστίκια Αιγίνης.
Στον κάδο του μίξερ, βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το ροδόσταγμα και σιγά – σιγά το μίγμα αλευριού. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη, την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο 3 χιλιοστών. Με τη βοήθεια ενός οδοντωτού κουπ-πατ κόβετε κύκλους με διάμετρο 5 εκ. Με ένα πιο μικρό κουπ ατ βγάζετε έναN κύκλο στη μέση του μπισκότου. Όση ζύμη περισσέψει, τη ζυμώνετε ξανά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Με μία σπάτουλα μεταφέρετε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αφήνοντας 4 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν και μετά να τα μεταφέρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!